Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

Αποχαιρέτα το Αιγαίο που ξεπουλήθηκε.


Η Ελλάδα έχει ορίσει εγκαίρως Υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ και έχει μάλιστα καταθέσει τα όρια τους στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ)Κάτι που αποκρύπτεται εντελώς από τον ελληνικό λαό, ίσως για να αποδεχθεί ευκολότερα μελλοντικούς επώδυνους συμβιβασμούς (βλέπε Χάγη) .
Η Ελλάδα έχει καθορίσει τα όρια της Υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ της και μάλιστα με Νόμο που ψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή, σε ανύποπτο χρόνο, μέσα στην καταιγίδα των Μνημονίων! 
Πρόκειται για τον Νόμο 4001 του 2011, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Α’ 179 της 22/8/2011 και ορίζει στο άρθρο 156, παράγραφος 1, εδάφιο 3:
  «Ελλείψει συμφωνίας οριοθέτησης με γειτονικά κράτη των οποίων οι ακτές είναι παρακείμενες ή αντικείμενες με τις ελληνικές ακτές, το εξωτερικό όριο της υφαλοκρηπίδας και της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (αφ’ ης κηρυχθεί) είναι η μέση γραμμήκάθε σημείο της οποίας απέχει ίση απόσταση από τα εγγύτερα σημεία των γραμμών βάσης (τόσο ηπειρωτικών όσο και νησιωτικών) από τις οποίες μετράται το εύρος της αιγιαλίτιδας ζώνης«!
Με το άρθρο αυτό λοιπόν η Ελλάδα από το 2011 έχει καθορίσει την Υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ της (και μάλιστα τη δεύτερη προκαταβολικά), ορίζοντας πως εφ΄ όσον δεν συμφωνούν σε από κοινού οριοθέτηση γειτονικά κράτη, τότε ισχύει αυτόματα η μέση γραμμήΔηλαδή χονδρικά θα μπορούσαμε να πούμε η μέση απόσταση μεταξύ π.χ. ελλαδικών νησιών ΒΑ Αιγαίου – Δωδεκανήσων και των απέναντι Μικρασιατικών ακτών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...