Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Θα «κολλήσει» καρκίνο ο Χαφτάρ στην Μόσχα;


Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μόσχα, μετά τις πληροφορίες από το πρακτορείο TASS ότι ο Φ.Σαράτζ αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις, όμως ο Σεργκέι Λαβρόφ αποκάλυψε ότι τελικά, ο αρχηγός των ισλαμιστών «πείστηκε» να υπογράψει την εκεχειρία, ενώ αρνήθηκε ο Χαλίφα Χαφτάρ, ζητώντας προθεσμία μέχρι αύριο το πρωί για να ανακοινώσει την τελική απόφασή του. «Ορισμένα αντιμαχόμενα μέρη υπέγραψαν τη νέα συμφωνία, αλλά ο στρατηγός Χαλίφα Χάφταρ, διοικητής του LNA, ζήτησε περισσότερο χρόνο για να μελετήσει το έγγραφο», δήλωσε ο Λαβρόφ. Ο υπουργός κατέστησε επίσης σαφές ότι η Ρωσία και η Τουρκία θα υποστηρίξουν περαιτέρω όλα τα μέρη της Λιβύης για να τους βοηθήσουν να εφαρμόσουν τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στη Μόσχα. Η Μόσχα εμμέσως, πλην σαφώς, αναγνώρισε το φιλοτουρκικό καθεστώς της Λιβύης και την ηγεσία του Φαγιέζ Σαράτζ, κάτι που σημαίνει ότι αποδέχονται και τις δικαιοπραξίες της εν λόγω κυβέρνησης, όπως την υπογραφή της αναγνώρισης της τουρκικής ΑΟΖ που «καταπίνει» το νησιωτικό σύμπλεγμα της Μεγίστης, αλλά και την ελληνική υφαλοκρηπίδα της Κρήτης, της Καρπάθου και της Ρόδου. Η Μόσχα είχε βολιδοσκοπήσει την Αθήνα αν προτίθετο να αποσύρει την αναγνώριση στην κυβέρνηση του Φαγιέζ Σαράτζ και να προχωρήσει σε αναγνώριση της κυβέρνησης του Χαλίφα Χαφτάρ, αλλά η κυβέρνηση αρνήθηκε να το πράξει.
Οπότε η Μόσχα θεώρησε ότι είχε «τα χέρια λυμένα» να προχωρήσει σε συμφωνία με την Τουρκία, για να προχωρήσει σε συμφωνία με την Άγκυρα, η οποία εμμέσως αναγνώρισε όχι μόνο την κυβέρνηση Φ.Σαράτζ, αλλά και την συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης για την ΑΟΖ.

 «Όχι» σε συνάντηση με τον αρχηγό του Λιβυκού Εθνικού Στρατού Χαλίφα Χάφταρ είπε ο πρωθυπουργός των ισλαμιστών της Τρίπολης Φάγεζ Σαράτζ.
Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν και στις 19 Ιανουαρίου θα ταξιδέψει Γερμανία για να συναντήσει την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ την οποία όχι μόνο θα την ενημερώσει για το τουρκικό σχέδιο «ειρήνευσης» της Λιβύης αλλά και θα της ζητήσει να στηρίξει έστω και σιωπηλά το μνημόνιο αρπαγής της ελληνικής υφαλοκρηπίδας που υπέγραψαν Άγκυρα-Τρίπολη. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, και ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στη Μόσχα σήμερα Δευτέρα για να παρακολουθήσουν από κοντά της υπογραφή της εκεχειρίας από τις αντιμαχόμενες παρατάξεις. Η παρουσία των Τούρκων υπουργών δεν γίνεται τυχαία καθώς θέλουν να εξασφαλίσουν την συναίνεση του Χ.Χάφταρ να παραμείνει «ενεργό» το παράνομο μνημόνιο Λιβύης-Τουρκίας με το οποίο η Τουρκία αλλά και η Λιβύη αρπάζουν μεγάλο μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και μάλιστα εκείνου στο οποίο περιέχονται τα μεγάλα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της Ανατολικής Μεσογείου.
Οι Τούρκοι υπουργοί θέλουν να έχουν από «κοντά» τον στρατάρχη Χάφταρ αφού είχε καταδικάσει το μνημόνιο και μάλιστα έχει ζητήσει από τον ΟΗΕ να μην το επικυρώσει.

H Αθήνα θα πληρώσει πολύ ακριβά τους δισταγμούς της και την έλλειψη πρωτοβουλίας καθώς ο επικεφαλής της λιβυκής Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (ΚΕΣ) που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ, ο Φάγεζ αλ Σάρατζ, και αντίπαλος του στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, αναμένεται να υπογράψουν στη Μόσχα.







Εαν η Τουρκία δώσει πρώτη χάρτη με χωρικά ύδατα στον ΟΗΕ δηλαδή κάνει κάτι ανάλογο με αυτό που έκανε στη Λιβύη, η Ελλάδα έχει τελειώσει.
Ο λόγος είναι πως όταν έχεις ένα χωράφι, στη περίπτωση μας μια περιγραφή των θαλασσίων συνόρων από διεθνείς συνθήκες αυτό δεν αρκεί για να ισχυρίζεσαι πως κάτι είναι δικό σου.  Για το λόγο αυτό οι συμβολαιογράφοι στις αγοραπωλησίες οικοπέδων ζητάνε πάντα τοπογραφικά. Από τη στιγμή που η Ελλάδα έχει να κάνει με ένα γείτονα που μονομερώς αποφασίζει και κάνει κινήσεις παρεκκλίνοντας από το διεθνή νόμο πρέπει να κάνει το τοπογραφικό αυτό όσο πιο σύντομα μπορεί και να το καταθέσει στον ΟΗΕ. Η Τουρκία χωρίς αυτό το τοπογραφικό θα δημιουργήσει τεράστιες αμφισβητήσεις σε ένα διεθνές δικαστήριο αν η Ελλάδα βάλει τη μούρη στο κώλο της και πάει εκεί για να παραδώσει όχι μόνο Ελληνική ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα αλλά και χωρικά ύδατα, αφού αυτό σημαίνει η  αμφισβήτηση βραχονησίδων.

 


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι ζητάνε από όλους τους Έλληνες να έχουν τοπογραφικά για να καταγραφεί η ακίνητη περιουσία τους στο δημόσιο, με προθεσμίες και πρόστιμα(σε περίπτωση που κάτι δεν είναι σωστό) και το ίδιο το κράτος που υποτίθεται είναι πιο οργανωμένη δομή από τον απλό ιδιώτη δεν έχει εξασφαλίσει τα γεωγραφικά σύνορα της χώρας, όχι μόνο έναντι της Τουρκίας που είναι γνωστό από πάντα ότι διεκδικούσε σχεδόν τα άπαντα που ανήκουν στην Ελλάδα μας, αλλά και έναντι οποιουδήποτε άλλου γειτονικού κράτους π.χ.Μάλτας. Αν ο απλός πολίτης που δεν έχει ασχοληθεί να προστατεύσει τα περιουσιακά του στοιχεία θεωρείται ανεύθυνος(κυρίως για την πάρτη του, γιατί το κράτος κερδίζει από την ανευθυνότητα του ιδιώτη) στην περίπτωση που το κράτος είναι ανεύθυνο εναντίον των υπηκόων του, αυτό δεν είναι εγκληματικά ανεύθυνο ως και κατουργηματικά επικίνδυνο;
Κατηγορούμε την Τουρκία για προκλητικότητα και δεν κατηγορούμε τους πολιτικούς μας που μας έχουν αφήσει ξεκρέμαστους. Είναι σαν πολιτικό σύστημα να έχουμε στήσει κώλο στους Τουρκία, και να παραπονιόμαστε στην Τουρκία γιατί μας παρενοχλεί και μας απειλεί ότι θα μας "τον βάλει". Άμα δεν καλύπτεις τα νώτα σου ποτέ, όχι μόνο παρενόχληση θα έχεις, θα στο "ματώσει" η Τουρκία, και θα κλαψουρίζουμε, ότι εμείς δεν φταίγαμε ο γείτονας ήταν αδίστακτος και σατράπης. Σαν τις πουτ@νες που κάνουν ότι δεν θέλουν, έτσι είναι η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας. Και είμαι και Έλληνας, και υποτίθεται ότι δεν πρέπει να υποτιμάμε την χώρα μας, αλλά είναι η αλήθεια.
Άμα βγω με ένα όπλο και κυνηγάω πολιτικούς με όσα δεν έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια, θα φταίω; Είναι πιστεύω το ερώτημα κάθε απλού Έλληνα αυτό, γιατί είναι ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ; Λένε κάποιοι ότι κάναμε λάθος επιλογές ψήφου, οι σωστές ποιες είναι; Οι συστημικοί(τους φάγαμε στην μάπα); Η αντεθνική αριστερά της βουλης μήπως(την τρώμε στη μάπα από την μεταπολίτευση και μετά και ας κάνουν τους κακομοίρηδες ότι είναι στην απεξω -στην βουλή να συναποφασίζουν ήταν πάντως); Μήπως είναι οι κεντρώοι εκτός βουλής(τους εντός βουλής τους ξέρουμε, αυτοαποκαλούνται άλλωστε αν όχι κεντρώοι,"ΝΕΌ"-ΦΙΛΕΛΕΔΕΣ σίγουρα); Μήπως είναι οι Βελόπουλοι και οι Καρατζαφέρηδες(και αυτοί συμμετείχαν σε συγκυβέρνηση τι έκαναν; Μήπως η λύση είναι να βάλουμε τα μικρά κόμματα που αξίζουν στη βουλή χωρίς να σκεφτόμαστε το τι θα γίνει παραπάνω στην ΕΞΟΥΣΙΑ δηλαδή (άλλωστε ο λαός τους κατηγορεί ότι είναι όλοι σχεδόν ίδιοι. Τα γνωστά πολιτικά κόμματα εφαρμόζουν την ίδια πολιτική και προσπαθούν ΕΝ ΑΓΩΝΙΩΣ να πείσουν όλους τους Έλληνες ότι διαφέρουν σε κάτι, οτιδήποτε και αν είναι αυτό.
Βλέπεις τους δημοσιογράφους στα ΜΜΕ, η κλασική ατάκα(ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ), πας εσύ ο πολίτης να δεις αυτή την ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ και διαπιστώνεις ότι "ΕΙΠΕ Ο ΓΑΪΔΑΡΟς ΤΟΝ ΠΕΤΕΙΝΟ ΚΕΦΑΛΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑΝ ΠΟΤΕ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΥΧΑΊΝΕΤΑΙ Ο ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥς ΜΑΣ. ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ Ή ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ. ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ Ή ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΛΥΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.
ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ(ΠΡΟΣΩΠΩΝ) ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ.
ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΕΝΑΝ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ(ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ), ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΞΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

Και δεν τα είπα και όλα παραπάνω. Ξέχασα να πω ότι οι Κεντρώοι είναι (νέο)φιλελεύθεροι από τα δεξιά και εκσυγχρονιστές-"προοδευτικοί" από το αριστερά. Επίσης μακριά από την σιωνιστική ακροαριστερά-αναρχία όπως(π.χ. διεθνής οργάνωση ANTIFA) και την σιωνιστική ακροδεξιά(με προκάλυψη και μη-στους απροκάλυπτους είναι αυτοί που αγαπάνε περίεργος το Ισραήλ για οτιδήποτε και αν κάνει ειδικά αν αυτό το οτιδήποτε βρίσκει ταυτόχρονα σύμφωνο και τον ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ(αυτή η ταύτιση των τριών γεννά τον σιωνισμό).
Διευκρίνηση απαραίτητη για να μην ύπαρξη παρεξήγηση, δεν ταυτίζεται ο σιωνισμός(είναι πάνω από τα έθνη) με τον Εβραϊσμό ή σημιτισμό(είναι μικρότερος σε εξουσιαστική πλανητική δύναμη), ένα μη Εβραίος μπορεί να είναι σιωνιστής άνετα αν είναι αποδεκτός από τα εξουσιαστικά ιερατεία π.χ. Μπ. Κλίντον(πρόεδρος ΗΠΑ), Τζον Μπάϊντεν(αντιπρόεδρος υπό τον Μπάρακ Ομπάμα) , Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου(πρωθυπουργός&υπ.Εξ, αντιπρόεδρος της σοσιαλιστικής Διεθνούς), Βολφκανγκ Σοίμπλε(πρώην πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατών Γερμανών, Υπ. Οικ,Πρόεδρος Γερμανικής Βουλής), Τζώρτς Μπους(πρόεδρος ΗΠΑ), Χαβιέ Σολάνα(επίτροπος του ΝΑΤΟ, εκπρόσωπος της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας) , Τζ. Ρομπερτσον(πρώην διοικητής του ΝΑΤΟ), Νίκολας Μπέρνς(πρέσβης, επιφανής στέλεχος Δημοκρατικών, γνώστης θεμάτων πανθρησκείας), Μπιλ Γκέϊς(βαθύπλουτος&πολυπράγμων), Γκ. Φερχοίγκεν(αρμόδιος για θέματα διεύρυνσης της Ε.Ε.), Π. Ράσμουνσεν(πρώην πρωθυπουργός,νυν αρχηγός του ΝΑΤΟ), Ανγκελα Μέρκελ(νυν καγκελάριος Γερμανίας), Γκεργχαρτ Σρέντερ(πρώην καγκελάριος Γερμανίας),Μαντλίν Ολμπαίτ(υπ.Εξ ΗΠΑ υπό Μπ. Κλίντον), Μπ. Κουσνέρ(ανώτατος διοικητής του ΟΗΕ στο Κοσσυφοπέδιο), Αντόνιο Γκουτιέρες(πρωθ. Πορτογαλίας, πρώην πρόεδρος της σοσιαλιστικής Διεθνούς,γ.γ. του ΟΗΕ), Γιόσκα Φίσερ(πρόεδρος των Πρασίνων Γερμανίας-προεδρ. Ευρωπαίων Πρασίνων), Αλ Γκόρ(υποψ.Πρόεδρος ΗΠΑ-δημοκρατικούς-με οικολογικές ανησυχίες)--> όλοι αυτοί δεν είναι από το γένος των Εβραίων, δεν είναι Ισραηλινοί, επίσης έχουν υπερεξουσίες στα χέρια τους(δεν είναι ο συμπαθής άνθρωπος της διπλανής πόρτας, ανεξαρτήτως, σε οποιαδήποτε παγκόσμια εθνότητα και αν ανήκει). Είναι όμως σιωνιστές(οι παραπάνω αναφερόμενοι) και μάλιστα από τους πιο φανατικούς(ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ).
Δείτε λίγο τις κάρτες των Ιλλουμινάτι πχ Supreme Court: Βy using its action, the Supreme Court can cancel one action of any other Government group. (Yes, this includes Government grourw outside the U.S. Don't ask. You don't want to know).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...