Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

Εν δυνάμει εγκληματίας πολέμου ο Τράμπ κατά το πεντάγωνο.


Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ διαβεβαίωσε ότι ο στρατός των ΗΠΑ δεν έχει πρόθεση να παραβιάσει το διεθνές νομικό πλαίσιο που διέπει τις ένοπλες συρράξεις πλήττοντας πολιτιστικά μνημεία στο Ιράν. Οι δηλώσεις ήρθαν μετά τις επανειλημμένες απειλές του Τραμπ  ως απάντηση στις απειλές του Ιράν για αντίποινα σχετικά με την δολοφονία του Σολεϊμανί. 
Ερωτηθείς ο υπουργός εάν και κατά πόσον είναι διατεθειμένος να στοχοθετήσει πολιτιστικούς χώρους, ο Έσπερ απάντησε σε δημοσιογράφους: «Θα τηρήσουμε τους νόμους περί ένοπλων συρράξεων».
Όταν πιέστηκε να απαντήσει εάν θα πλήττονταν ιρανικά μνημεία ή όχι, διότι εάν πλήττονταν θα επρόκειτο για έγκλημα πολέμου, ο Έσπερ απάντησε «αυτό λέει το διεθνές νομικό πλαίσιο για τις ένοπλες συρράξεις», χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.
Το να μπαίνουν στο στόχαστρο πολιτιστικά μνημεία όπως αρχαιολογικοί χώροι από στρατούς κατά τη διάρκεια συγκρούσεων θεωρείται έγκλημα πολέμου βάσει του διεθνούς δικαίου, συμπεριλαμβανομένων μιας απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ την οποία είχε προσυπογράψει η κυβέρνηση Τραμπ το 2017 και κυρίως της Σύμβασης περί Προστασίας των Πολιτιστικών Αγαθών σε Περίπτωση Ένοπλης Σύρραξης (υιοθετήθηκε στη Χάγη το 1954 μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο).
Σημειώνεται πως εν μέσω της άνευ προηγουμένου κορύφωσης της κρίσης στις σχέσεις ΗΠΑ-Ιραν, ο Τραμπ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου υποστήριξε κατ′ επανάληψη πως οι ΗΠΑ είχαν στοχεύσει 52 ιρανικές τοποθεσίες, μερικές «σε πολύ υψηλό επίπεδο και σημαντικές για το Ιράν και τον ιρανικό πολιτισμό» και θα τις χτυπούσαν εάν το Ιράν προχωρούσε σε αντίποινα  για την δολοφονία του Σολεϊμανί σε βάρος Αμερικανών ή αμερικανικών ακινήτων.
«Τους επιτρέπεται να χρησιμοποιούν βόμβες και να ανατινάζουν τους ανθρώπους μας και δεν μάς επιτρέπεται να αγγίζουμε τους πολιτιστικούς χώρους τους; Δεν πάει έτσι», δήλωσε ο Τραμπ την Κυριακή, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

 Την ίδια ώρα και ο υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, άσκησε – μέσω Twitter – σφοδρή κριτική στην ενέργεια του Ρεπουμπλικανού προέδρου.
«Ο κόσμος βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού εξαιτίας ενός αλλοπρόσαλλου, ασταθή και επικίνδυνα ανίκανου αρχηγού. Τα στοιχήματα δεν θα μπορούσαν να είναι ψηλότερα. Κάθε ημέρα διακυβέρνησης Τραμπ, είναι μια επικίνδυνη ημέρα για τον κόσμο» ανέφερε ο Μπάιντεν.

huffingtonpost

Είναι άλλο να σκοτώσεις έναν στρατιώτη ή έναν τρομοκράτη ευρισκόμενος σε άμυνα ή έστω σε επίθεση και άλλο να σκοτώσεις έναν στρατηγό ενός κράτους. Τότε μιλάμε για δολοφονία. Αυτό αρκεί για να γίνει έκπτωση του Ντόναλντ Τράμπ από το Προεδρικό αξίωμα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ Η.Π.Α. DEEP STATE , Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΔΗΛΑΔΗ , ΠΡΟΕΒΕΙ Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΚΣΕΙ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΠΑΛΙΣΤΕΣ . Ο ΤΡΑΜΠ ΧΡΕΩΘΗΚΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΔΕΙΞΕΙ ΑΚΟΜΑ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ . ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΣΥΡΘΕΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο ΓΕΡΟΠΟΥΣΤΡΑΣ ΡΟΤΣΙΛΝΤ . ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΟΝΙΑ ΤΑΛΜΟΥΔΟΠΟΥΣΤΡΑ ΤΗΝ ΠΟΥΤΣΗΣΑΤΕ .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...