Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

O «Τρωει..κός πόλεμος»


Οι δηλώσεις του Νίκου Δένδια μετά τη συνάντηση με τον Χαφτάρ: «Είχαμε μια μακρά συνομιλία με τον στρατάρχη Χαφτάρ για όλα τα θέματα. Την κατάσταση στη Λιβύη, την διάσκεψη στο Βερολίνο και την επόμενη μέρα στη Λιβύη και τη γύρω περιοχή. Επιθυμούμε κατάπαυση πυρός, απομάκρυνση των μισθοφόρων κι ακύρωση των παράνομων μνημονίων.
Το ευτυχές είναι ότι ο Χαφτάρ συμφώνησε σε όλα τα παραπάνω. Του είπα ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει την επόμενη ημέρα στη Λιβύη είτε με δυνάμεις για να υπάρξει ανακωχή, είτε με βοήθεια για άρση του εμπάργκο όπλων.








Η προειδοποίηση του Πούτιν για «Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο» 



Λογικά πάει για ναυάγιο ο Χάφταρ στο Βερολίνο διότι όλοι θέλουν να μην γίνει ο East Med. Στην προσπάθεια πρωτοστατούν οι Ρώσοι και οι Γερμανοί που έχουν τον δικό τους Nord Stream 2. Για αυτό στηρίζουν και θα στηρίξουν, τον Ερντογάν και τον Σάρατζ.



 
 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αλλαξοκουλιές με τον Χάφτα ο Κούλης

Ανώνυμος είπε...

Η πολιτική του Χάφτα Κούλη έμπλεξε χωρίς κανείς να αντιληφθεί για ποιο λόγο τη χώρα στον λυβικό εμφύλιο, ταυτιζόμενος με τον Χαφτάρ. Κόντρα στην κυβέρνηση που αναγνωρίζει ο ΟΗΕ.

Αυτή η κυβέρνηση υπέγραψε την παράνομη συμφωνία με τη Τουρκία. Αλλά η ελληνική ανάμειξη στα εσωτερικά της Λιβύης νομιμοποιεί και την ανάμειξη της Τουρκίας.

Το αποτέλεσμα είναι να βρεθεί μπροστά στο ερώτημα: αν στείλει στρατεύματα η Άγκυρα θα στείλει και η Αθήνα. Με απερισκεψία ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας δήλωσε ότι θα το κάνει.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...