Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Ο Τράμπ συνελήφθη ψευδόμενος



Πέπλο μυστηρίου είχε καλύψει την ιρανική επίθεση με πυραύλους κατά της βάσης Αλ Ασάντ στις 8 Ιανουαρίου, μία ενέργεια που είχε έρθει ως απάντηση στη δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί από τις ΗΠΑ.
Εκείνη την ημέρα ιρανικά μέσα διέρρεαν ότι υπήρξαν σημαντικές απώλειες για τους Αμερικανούς χωρίς, όμως, κάτι τέτοιο να επιβεβαιώνεται από τις ΗΠΑ.
Ο πρόεδρος Τραμπ, μάλιστα, είχε αναφέρει ότι δεν πρόκειται να απαντήσει στην Τεχεράνη, καθώς δεν υπήρξε τραυματισμός Αμερικανών στρατιωτών.
Όμως πριν από λίγες ημέρες, το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι 34 στρατιώτες έχουν διαγνωσθεί με τραύματα στον εγκέφαλο (traumatic brain injuries – TBI), ενώ 17 από αυτούς παραμένουν υπό ιατρική παρακολούθηση.
Την περασμένη εβδομάδα εκπρόσωπος του Πενταγώνου είχε ανακοινώσει ότι 11 στρατιώτες νοσηλεύονται με διάσειση, ως αποτέλεσμα της επίθεσης με πυραύλους.
Σημειώνεται ότι η απάντηση του Ντόναλντ Τραμπ σε σχετική ερώτηση ήταν «άκουσε ότι είχαν πονοκεφάλους και κάποια άλλα πράγματα, αλλά μπορώ να πω ότι δεν είναι κάτι πολύ σοβαρό. Δεν τα θεωρώ τόσο σημαντικά σε σχέση με άλλα που έχω δει».
Χθες, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, Τζόναθαν Χόφμαν, ανέφερε σε δημοσιογράφους ότι οκτώ από τους στρατιώτες έχουν επιστρέψει στις ΗΠΑ για περαιτέρω νοσηλεία, ενώ άλλοι εννέα βρίσκονται στη Γερμανία.
16 νοσηλεύθηκαν στο Ιράκ και ένας στο Κουβέιτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...