Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

Την έσωσε η μεγάλη δημοσιότητα;



Πολύ καλά νέα σήμερα το πρωί από τη Θεσσαλονίκη, καθώς εντοπίστηκε η 10χρονη Μαρκέλλα που είχε εξαφανιστεί τις τελευταίες ημέρες. Η Μαρκέλλα Βεράμη εντοπίστηκε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Θ. Σοφούλη, στην Καλαμαριά. Η ανήλικη περπατούσε μόνη της και έδειχνε ταλαιπωρημένη και εξουθενωμένη, ένας άνδρας ο Γιώργος Οικονόμου την ρώτησε τι κάνει μόνη της με σχολική τσάντα ημέρα που δεν λειτουργούν τα σχολεία και η ίδια απάντησε «θέλω να πάω σπίτι μου». Ο άνδρας την ρώτησε που μένει και πως την λένε και αμέσως κατάλαβε ότι πρόκειται για το κορίτσι που έδειχναν αυτές τις ημέρες όλα τα ΜΜΕ ότι αναζητούσαν οι Αρχές από την Πέμπτη. Ωστόσο, η μικρή του είπε «να μην καλέσει την Αστυνομία», προφανώς τρομαγμένη από όσα βίωσε.
Αμέσως ο άνδρας ειδοποίησε την ΕΛΑΣ και η Μαρκέλλα μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης από περιπολικό της Αστυνομίας. Όπως έγινε γνωστό, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες η ανήλικη θα δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης προστασίας ανηλίκων για να «φωτίσει» τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εξαφανίστηκε αλλά και να απαντήσει σε μία σειρά από ερωτήματα, με βασικότερο αυτό για το πού βρισκόταν όλες αυτές τις ώρες που αγνοείτο η τύχη της, έτσι ώστε να διακριβωθεί εάν υπάρχει εμπλοκή προσώπου ή προσώπων και εάν στοιχειοθετούνται εις βάρος τους ποινικά αδικήματα.
Στο πλαίσιο αυτό, οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν ήδη την κατάθεση συμμαθητή της 10χρονης που την συνόδευε κατά την επιστροφή της από το σχολείο, το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, οπότε χάθηκαν τα ίχνη της. Σύμφωνα με την κατάθεσή του ανήλικου, μία γυναίκα με κόκκινα μαλλιά φώναξε το όνομα της Μαρκέλλας και ζήτησε να την ακολουθήσει.
 Η γυναίκα που στάθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα στην δεκάχρονη Μαρκέλλα όταν αυτή εντοπίστηκε σε βενζινάδικο, συγκλονίζει με την περιγραφή της.... Σύμφωνα με την Κατερίνα Σεραφημίδου η οποία μαζί με ακόμα έναν άνδρα ήταν και αυτοί που εντόπισαν τη Μαρκέλλα και την παρέδωσαν στην Αστυνομία, η ανήλικη «ήταν σε κατάσταση σοκ, έκλαιγε και ήταν σαν χαμένη».

«Ζητούσε συνέχεια τη μαμά του. Μόλις την ηρέμησα τη ρώτησα που ήταν και μου είπε ότι η γυναίκα που την πήρε, η οποία της ήταν άγνωστη, ήταν και η ίδια που την άφησε πιο κάτω και της έδωσε 30 ευρώ για να μη μιλήσει σε κανέναν. Λέω "σε πείραξε;", λέει "ναι. Μου είχε βάλει και χειροπέδες" και μου έδειξε τα χέρια της με τα σημάδια. Της λέω ότι την ψάχνουμε μέρες και μου λέει "όχι, σήμερα το πρωί χάθηκα". Εκεί κατάλαβα ότι το παιδί δεν έχει καλή επικοινωνία και είχε και έναν πόνο κάτω στα πλευρά», ανέφερε η κ. Σεραφημίδου.
Η εξαφάνισή της, απασχόλησε τις τελευταίες ώρες το πανελλήνιο, προκάλεσε την κινητοποίηση και του «Χαμόγελου του Παιδιού» που ενεργοποίησε επείγουσα ανακοίνωσή αναζήτησης της μαθήτρια του Δημοτικού. Στις έρευνες για τον εντοπισμό της, εκτός από τις Αρχές, συμμετείχε πλήθος εθελοντών ενώ η υπόθεση πήρε μεγάλες διαστάσεις και δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με χιλιάδες κοινοποιήσεις, και μάλλον αυτό έγινε αιτία να την ελευθερώσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...