Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

Ο «Πρόεδρος» δείχνει τον στόχο.




Σφοδρή επίθεση εναντίον της Ελλάδας εξαπέλυσε χθες το βράδυ στην διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης του ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν καλώντας την Αθήνα να «μαζευτεί» και να αντιληφθεί τα «όρια της», ενώ προειδοποίησε ότι η χώρα του δεν πρόκειται να κάνει κανέναν συμβιβασμό στο ζήτημα των αδειών έρευνας υδρογονανθράκων στην Μεσόγειο.
Μιλώντας στο TRT ο κ. Ερντογάν αποκάλυψε για πρώτη φορά επίσημα και τον χάρτη με τα Οικόπεδα τα  οποία παράνομα έχει χαράξει η Τουρκία και στα οποία διεκδικεί άδεια ερευνών η ΤΡΑΟ, οικόπεδα τα οποία επικαλύπτουν την ελληνική υφαλοκρηπίδα.
«Η Ελλάδα κάνει βαρύγδουπες δηλώσεις. Ποιοι νομίζετε ότι είσαστε για να μιλάτε με αυτόν τον τρόπο στην Τουρκία; Ποιον κοροϊδεύετε;» είπε ο κ. Ερντογάν και εκτόξευσε απειλές ότι είναι «ξεκάθαρο το τι θα κάνει η Τουρκία εάν η Ελλάδα «δεν μαζευτεί και δεν αντιληφθεί τα όρια της», απαντώντας σε ερώτηση για τις αντιδράσεις της Ελλάδας στις κινήσεις της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο.
Ο ίδιος ο Τούρκος ηγέτης πάντως δήλωσε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να κάνει καμία υποχώρηση στο θέμα των αδειών που έχει εκδώσει για έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο, επισημαίνοντας ότι πλέον η διαφορά με το παρελθόν είναι ότι η Τουρκία έχει τα δικά της ερευνητικά σκάφη και γεωτρύπανα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...