Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Kανένα συλλαλητήριο απο το Κ.Κ.Ε για αυτό;



«Είδαμε Χανιώτες να σπάνε κέδρους για να ψήσουν τις μπριζόλες τους, είδαμε δήθεν εναλλακτικούς που έχουν κάνει like σε ό,τι περιβαλλοντική σελίδα υπάρχει στα σόσιαλ να φεύγουν μετά από 3ημερο κάμπινγκ χωρίς να βαστάνε ούτε μια σακουλίτσα σκουπίδια και άλλους να μας φωνάζουν να πάμε πιο κοντά να μας φορτώσουν και τα δικά τους»!
Καταπέλτης η ανάρτηση των Cretan Gunners που πήγαν να καθαρίσουν το πανέμορφο Κεδρόδασος και αντίκρυσαν σπασμένα δέντρα και αποκαίδια! Πρόκειται για τον σύλλογο ράγκμπι της πόλης που ωστόσο αναπτύσσει πολύπλευρες δράσεις στο νομό. Μία από αυτές ήταν και ο καθαρισμός του Κεδρόδασους στη νότια πλευρά, δίπλα στο Ελαφονήσι, όπου όμως αντίκρισαν μία θλιβερή εικόνα.
Αναλυτικά η ανάρτησή τους:
«Στόχος μας ήταν να μαζέψουμε σκουπιδάκια και να συνεισφέρουμε για δεύτερη χρονιά μήπως και το Κεδρόδασος διατηρηθεί καθαρό….
Δυστυχώς δεν μπορέσαμε 20 άτομα να μαζέψουμε τα πάντα και έτσι περιοριστήκαμε στο μεγαλύτερο πρόβλημα που ήταν τα μωρομάντηλα, γόπες, πλαστικά ποτήρια καφέ, καπάκια και πλαστικά μπουκάλια. Είδαμε όμως Χανιώτες να σπάνε κέδρους για να ψήσουν τις μπριζόλες τους, είδαμε δήθεν εναλλακτικούς που έχουν κάνει like σε ό,τι περιβαλλοντική σελίδα υπάρχει στα σόσιαλ να φεύγουν μετά από 3ημερο κάμπινγκ χωρίς να βαστάνε ούτε μια σακούλιτσα σκουπίδια και άλλους να μας φωνάζουν να πάμε πιο κοντά να μας φορτώσουν και τα δικά τους. Όλοι βλέπουν, συμφωνούν και εντός δευτερολέπτων επιστρέφουν στην αδιαφορία. Κρίμα, αλήθεια κρίμα.
Δεν σταματάμε όμως και δεν θα απογοητευτούμε ελπίζοντας πως στη δράση κάθε βδομάδας θα προστίθενται και άλλοι που επιθυμούν να κάνουν πράξη όσες περιβαλλοντικές ανησυχίες τους απασχολούν. Την αλήθεια μας όμως οφείλουμε να την πούμε.
Υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα παιδείας και πρέπει να αλλάξουν νοοτροπίες. Όσες φορές και αν καθαριστούν οι παραλίες, δεν έχει κανένα νόημα αν την επομένη πάλι κάποιος πετάξει τα σκουπίδια του όπου βρει. Ας πάρουμε θέση όλοι λοιπόν.Μάζεψε προφανώς το σκουπίδι σου και ιδανικά θυμήσου να έχεις ένα γαντάκι και μία τσάντα μήπως μαζέψεις και κάποιου άλλου. Κράξε το μαλάκα που πετάει το πλαστικό γιατί βαριέται να το κρατάει στο χέρι. Αυτοπροσδιορίσου ως camper αν θέλεις, όμως ενημερώσου για τις υποχρεώσεις σου όταν σε φιλοξενεί η φύση και μη βολεύεσαι με δικαιολογίες και ευκολίες. Μακάρι στον επόμενό μας καθαρισμό να προκύψουν περισσότερα δείγματα αισιοδοξίας για την κοινωνία μας.»

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τα σκουπίδια έπρεπε να τ' αφήσουν εκεί. Επειδή τώρα είναι σίγουρο, ότι τα γαϊδούρια που τα πέταξαν, θεωρούν πως βρήκαν κορόϊδα.

Άσ' τα εκεί τα σκουπίδια, να τα λουστούν οι "έξυπνοι"! Να δείς, βάζουν μυαλό μετά, ή όχι;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...