Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

«Και μαζί και μόνος, ίδιος είν΄ ο πόνος».





Σε μια εντυπωσιακή αποκάλυψη προέβη χθες βράδυ  στην εβδομαδιαία εκπομπή “ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ” της  “ΚΡΗΤΗ TV” ο  Γιώργος Σαχίνης. Με καλεσμένο τον πρώην Γ.Γ. Εξωτερικών, καθηγητή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεσμών Στέλιο Περράκη, ξεκίνησε την εκπομπή αποκαλύπτοντας ότι στον πρόσφατο πλου του πλοίου με σημαία Τανζανίας που συνοδευόταν από τρεις φρεγάτες του τουρκικού Ναυτικού, οι Τούρκοι ξεπέρασαν… τον εαυτό τους, στρεφόμενοι με σαφή επιθετικό προσανατολισμό εναντίον πλοίων συμμαχικών – ΝΑΤΟϊκών χωρών που είχαν σπεύσει για να ελέγξουν εάν μεταφέρονταν οπλικά συστήματα στη Λιβύη.
Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της εκπομπής, οι Τούρκοι προέβησαν σε επιθετική ενέργεια, απειλώντας και τα   ΝΑΤΟϊκά πλοία που συμμετείχαν στην επιχείρηση Sea Guardian και είχαν σπεύσει στην περιοχή, εάν επιχειρήσουν να παρεμποδίσουν τον πλου! Επιχειρήθηκε “κλείδωμα” διά του ραντάρ, σε μια προσπάθεια να πειστούν ότι θα αντιμετωπιστούν με ένοπλη βία εάν επιμείνουν.
Είναι εμφανές ότι έχει συμβεί κάτι πολύ σοβαρότερο από αυτό που έχει παρουσιαστεί δημοσίως μέχρι σήμερα. Οι Τούρκοι επιχείρησαν να αξιοποιήσουν αυτό το άτυπο “ταμπού” κατά της προσφυγής στην ένοπλη βία από τις σύγχρονες… πολιτισμένες χώρες και επανέλαβε τις τακτικές στρατιωτικού καταναγκασμού που εφαρμόζει σε βάρος της Ελλάδας. Σημειώνεται ότι επιβεβαιώνονται από κύκλους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με την επιπρόσθετη πληροφορία ότι η τουρκική φρεγάτα, εκτός από το κλείδωμα στα ραντάρ της του Ιταλικού και Γαλλικού πλοίου, ταυτόχρονα είχε κλειδώσει ως στόχους τα δύο πλοία και με πυροβόλο.
Αυτό δεν τόλμησε να το κάνει ούτε η Ρωσία στο ΝΑΤΟ τηρώντας έναν άγραφο κώδικα συμπεριφοράς προς αποφυγή, όσο γίνεται, των εντάσεων! Και οι Σύμμαχοι επιτρέπουν, διά της ανοχής, σε ένα κράτος-μέλος της Συμμαχίας, να συμπεριφέρεται χειρότερα από τον βασικότερο αντίπαλο της Συμμαχίας αυτής.
Αεροπορικές και ναυτικές μονάδες της Τουρκίας, πήραν μέρος την Παρασκευή σε άσκηση ανοικτά των ακτών της Λιβύης και νότια της Κρήτης, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.
Πρόκειται ίσως για την πρώτη αεροναυτική άσκηση που πραγματοποιεί από μόνη της η Τουρκία -και όχι στο πλαίσιο συμμαχικής εκπαίδευσης του ΝΑΤΟ- σε τόσο μεγάλη απόσταση από τις ακτές της.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...