Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

Το αδιαχώρητο σε μπάρ και κλάμπ σε όλη την Ελλάδα



Σαββατόβραδο εχτές και όλοι οι νέοι βγήκαν έξω να διασκεδάσουν πίνοντας ένα ποτό. Παρ’ όλα αυτά όμως ο συνωστισμός έκανε την εμφάνισή του αφού σε πολλά μαγαζιά στριμώχτηκαν πολλά άτομα το ένα πάνω στο άλλο. Να σημειώσουμε πως φωτογραφίες έχουν κυκλοφορήσει στα social media που δείχνουν τους ανθρώπους να διασκεδάσουν ο ένας δίπλα στον άλλον χωρίς να υπολογίζουν τα μέτρα ασφαλείας για την μετάδοση του κορωνοϊού.

Η επιβολή προστίμου ύψους 20.000 ευρώ σε συνδυασμό με το σφράγισμα της επιχείρησης Alemagou στην παραλία Φτελιά στη Μύκονο, από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και την Πολιτική Προστασία ήταν μόνο η αρχή, σε μια προσπάθεια να συνετιστούν οι απείθαρχοι μαγαζάτορες ενόψει της σταδιακής απελευθέρωσης των πτήσεων από το εξωτερικό από τις 15 Ιουνίου και μετά έως και την 1η Ιουλίου που θα απελευθερωθούν πλήρως.

Η παραλιακή εχτές είχε την τιμητική της και πολλά άτομα συνωστίσθηκαν σε κλαμπ της περιοχής χωρίς να υπολογίζουν τον κίνδυνο μετάδοσης. Βέβαια αυτές οι εικόνες δεν είναι η εξαίρεση στον κανόνα και εύλογα μπορούμε να υποθέσουμε ότι συμβαίνουν σε όλη την Ελλάδα.

Ποιες επιχειρήσεις ανοίγουν τη Δευτέρα και με ποιους κανόνες



Έκδηλη είναι η ανησυχία στους μαγαζάτορες της Μυκόνου μετά το "λουκέτο" στο beach bar Alemagou στη παραλία της Φτελιάς.
Οι ελεγκτές επέβαλαν "λουκέτο" 60 ημερών στο μαγαζί μέχρι τις αρχές Αυγούστου, και χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ στους ιδιοκτήτες, για μη τήρηση των προβλεπόμενων κανονισμών προστασίας και διασφάλισης της δημόσιας υγείας  Την πληροφορία μετέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο γενικός γραμματέας εμπορίου και προστασίας του καταναλωτή, Πάνος Σταμπουλίδης που έκανε λόγο για "ανεπίτρεπτη εικόνα". 
Ο ίδιος τόνισε πως δεν υπάρχει διαδικασία ανάκλησης της ποινής και το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό για 60 ημέρες. Πρόσθεσε δε πως οι αρχές περιμένουν την αναφορά της τοπικής αστυνομίας και για δεύτερο μπαρ στο νησί που φέρεται να σημειώθηκε συνωστισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...