Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Καλή αρχή



Στη χθεσινή πτήση της Qatar Airlines από τη Ντόχα στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, ήταν τα 12 άτομα που βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό.
Εννέα (9) από τους θετικούς επιβάτες είναι υπήκοοι Πακιστάν, προερχόμενοι από την πόλη Γκουχράτ, με άδεια διαμονής στην Ελλάδα, δύο (2) Έλληνες υπήκοοι προερχόμενοι από την Αυστραλία και ένα (1) άτομο ιαπωνικής υπηκοότητας, μέλος ελληνοϊαπωνικής οικογένειας.
Σε καραντίνα τέθηκαν και οι 91 επιβάτες της συγκεκριμένης πτήσης.
Σύμφωνα με το ισχύον πρωτόκολλο για όσους εισέρχονται στη χώρα αεροπορικώς, όλοι οι επιβάτες είχαν μεταφερθεί μετά τον έλεγχο και μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των τεστ σε ξενοδοχεία καραντίνας, όπου και θα παραμείνουν οι μεν θετικοί για 14 ημέρες και οι υπόλοιποι, των οποίων το τεστ ήταν αρνητικό, για 7 ημέρες ως στενές high και low risk επαφές. Στους αρνητικούς θα επαναληφθεί το τεστ μετά την παρέλευση του 7ημέρου.
Επίσης, ανακοινώθηκε ότι μετά τα παραπάνω επιδημιολογικά δεδομένα οι πτήσεις από και προς το Κατάρ αναστέλλονται έως και τις 15 Ιουνίου 2020.
Οργισμένη ήταν η αντίδραση των κυβερνήσεων των ΗΠΑ, Μ.Βρετανίας, Γαλλίας, Ιταλίας & Λουξεμβούργου στην απόφαση της ελληνικής κυβερνήσεως και συγκεκριμένα του υπουργείου Τουρισμού να απαγορεύσει στους πολίτες αυτών των χωρών την ελεύθερη είσοδο στην Ελλάδα, αφήνοντάς τους μάλιστα και εκτός δημόσιας λίστας η οποία περιελάμβανε χώρες και όχι αεροδρόμια όπως γίνεται συνήθως. Οι πολίτες αυτών των χωρών αν επιθυμούν να επισκεφτούν την Ελλάδα ακόμη και μετά την 1η Ιουλίου θα πρέπει να μπουν σε υποχρεωτική καραντίνα 7 ημερών, κάνοντας έτσι οποιεσδήποτε σκέψεις για διακοπές στη χώρα μας «απαγορευτικές». Μάλιστα η ιταλική ηγεσία δημοσιοποίησε χθες αυτές τις απειλές της με σκληρές δηλώσεις του ΥΠΕΞ Λουίτζι Ντι Μάιο αλλά και του περιφερειάρχη του Βένετο.​



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...