Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

Συνεχίζονται οι Αθωώσεις.



Αθώοι ο Θωμάς Λιακουνάκος και 10 ακόμη κατηγορούμενοι για την υπόθεση που αφορούσε στα Αντισταθμιστικά Ωφελήματα που απέρρεαν από την σύμβαση προμήθειας 12 επιθετικών ελικοπτέρων τύπου Απάτσι (AH-64D Apache).
Ανάμεσα στους κατηγορούμενους, εκτός του Θωμά Λιακουνάκου, ήταν ο πρώην γενικός γραμματέας Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων Σπύρος Τραυλός, καθώς και πρώην υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, οι οποίοι κατηγορούνταν κατά περίπτωση για απιστία και ηθική αυτουργία στο αδίκημα αυτό.
Κατά τους δικαστές δεν στοιχειοθετήθηκαν οι αποδιδόμενες κατηγορίες, ενώ δεν εντοπίστηκε ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου από την εν λόγω προμήθεια. Αξίζει να σημειωθεί, πως πρόκειται για την τρίτη υπόθεση που αφορούσε σε προμήθεια οπλικού συστήματος για την οποία αθωώθηκε ο Θωμάς Λιακουνάκος. Η δίκη αφορούσε σε σύμβαση που είχε υπογραφεί το 2003 επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου μεταξύ του ΥΕΘΑ και της αμερικανικής εταιρείας BOEING. Υποκατασκευάστρια της τελευταίας για την υλοποίηση του έργου είχε επιλεγεί η εταιρεία SONAK του κ. Λιακουνάκου, που κατά την κατηγορία φερόταν να προκάλεσε ζημία στο ελληνικό Δημόσιο περί τα 27 εκατομμύρια δολάρια.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εχεις διαβασει την ιστορια του Λιακουνακου;
Ο θειος του ειχε ενα μαγαζι με ψαρικα ειδη στο Πασαλιμανι και τον ειχε παρει μαζι του. Ο θειος του καποια στιγμη αρρωστησε και ανελαβε ο Λιακουνακος το μαγαζι. Μεσα σε λιγο διαστημα ανοιξε νεο καταστημα με ψαρικα ειδη λιγα μετρα πιο διπλα απο το μαγαζι του θειου του, του αρπαξε ολους τους πελατες και αντε γεια. Captain Cook το καταστημα που ονομασε, ποιος Πειραιωτης δεν το γνωριζε, και τιμες; Πιασεκωλο!

Ανώνυμος είπε...

Νομιζω οτι λεγοταν Captain Tom το μαγαζι, γερασα ρε πουστη μου και αδυνατει η μνημη συνεχεια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...