Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Μαφιόζικο χτύπημα στη Βούλα



Η επίθεση στις 9 το βράδυ στο πάρκινγκ της Ηπειρώτισσας που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Ευελπίδων 32 στη Βούλα. Πρόκειται για ένα πολύ γνωστό delicatessen της περιοχής από το οποίο παρελαύνουν όλα τα φρούτα του κήπου, από celebrities, τραγουδιστές, επιχειρηματίες και τους γόνους τους έως την ελίτ του υποκόσμου.
Εδώ στο πάρκινγκ της επιχείρησης οι δύο αναβάτες μιας Honda Translap γάζωσαν με 10 σφαίρες 50χρονο άνδρα ο οποίος τραυματισμένος στη κοιλιά και το χέρι δίνει μάχη για τη ζωή του.

Θύμα ο Γιώργος Μοσχούρης, ένα από τα πιο γνωστά πρόσωπα της νύχτας, που κάνουν κουμάντο. Τα παρατσούκλια του ήταν «Μεγάλος» και «Τρελός» και, σύμφωνα με τα στοιχεία των διωκτικών αρχών, ήταν ο επικεφαλής μιας από τις τρεις συμμορίες. Το 2013 κατηγορήθηκε ότι μαζί με ένα ακόμα άτομο, κατόπιν εντολής τρίτου, είχε στήσει καρτέρι σε ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου της λεωφόρου Συγγρού.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν πως δύο άτομα με μοτοσικλέτα, τα οποία φορούσαν κράνη, τον πλησίασαν και άνοιξαν πυρ εναντίον του. Ωστόσο δεν κατάφεραν να τον τραυματίσουν θανάσιμα.
 
Το θύμα, που μεταφέρθηκε τραυματισμένο στην κοιλιά στο Ασκληπιείο της Βούλας φέρεται ως ένας από τους "πρωταγωνιστές" στον κόσμο της νύχτας, που η δραστηριότητές του, εκτός από την προστασία, επεκτείνεται και σε νόμιμες επιχειρήσεις.
Η αστυνομία, που εκτιμά ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών στον χώρο της νύχτας, έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών.
Tο θύμα είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές. Συγκεκριμένα, το 2002  το όνομά του είχε εμπλακεί  στην μεγαλύτερη υπόθεση εξάρθρωσης εκβιαστών που έχει απασχολήσει ποτέ την Ελληνική Αστυνομία.
Με βάση τις έρευνες του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίες είχαν διαρκέσει δυο ολόκληρα χρόνια, σχηματίστηκε μια ογκωδέστατη δικογραφία μέσω της οποίας εκδόθηκαν συνολικά 44 εντάλματα σύλληψης εις βάρος ατόμων που ενέχονταν σε κυκλώματα εκβιαστών. Το  θύμα της χθεσινής δολοφονικής απόπειρας συγκαταλεγόταν σε μια λίστα 8 ανδρών που δεν είχαν συλληφθεί αλλά καταζητούνταν από τις Αρχές καθώς θεωρούνταν ότι είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο.
Η αστυνομία, που εκτιμά ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών στον χώρο της νύχτας, έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το πρωί της Τρίτης (28/07) συνεδρίασε για πρώτη φορά η Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για την ανάπτυξη της Θράκης...........

Υπό την προεδρία της Ντόρα Μπακογιάννη

και με συμμετοχή βουλευτών όλων των κομμάτων της Βουλής καθορίστηκαν οι δύο υποεπιτροπές ομάδες εργασίας, οι οποίες θα εργαστούν ώστε σε έξι μήνες η Επιτροπή να παραδώσει το πόρισμά της.

Αντιπρόεδρος είναι ο Γιώργος Κατρούγκαλος και
γραμματέας ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...