Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Χαιρέτα μου το...Καστελόριζο.





Ξεκάθαρο από την απάντηση του Δένδια στην ΕΡΤ (29-7-2020), ότι το Καστελλόριζο τίθεται εκτός Συμφωνίας ΑΟΖ με την Αίγυπτο, η οποία θα είναι "Μερική", ώστε να μην το συμπεριλάβει, καθώς το Κάιρο, δεν θέλει να "συγκρουστεί" με την Τουρκία... 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ (Δημ. Κοτταρίδης): "Άρα να μη σας ρωτήσω αν στη συμφωνία με την Αίγυπτο ενδέχεται να πάει κλιμακωτά και σε φάσεις όπως ακούγεται, να αφήσουμε δηλαδή το Καστελόριζο έξω σε αυτή τη φάση".
ΔΕΝΔΙΑΣ: "Θα μπορούσε η Συμφωνία με την Αίγυπτο να έχει φάσεις και θα μπορούσε η πρώτη φάση να είναι μια μερική οριοθέτηση ενός τμήματος των θαλάσσιων Ζωνών τις οποίες έχουμε να διαμοιράσουμε με την Αίγυπτο. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια επιλογή. Θα μπορούσε μάλιστα να είναι και μια επιλογή προς το συμφέρον και της ελληνικής και της αιγυπτιακής πλευράς".
Και φυσικά καμία απολύτως άρνηση στο σαφές ερώτημα για την επικείμενη εξαίρεση του Καστελλόριζου...
Κάτι τέτοιο όμως θα είναι ταυτόχρονα για εμάς εθνική αυτοκτονία, καθώς μόνοι μας θα εξαιρέσουμε οριοθετήσεως και εξασφαλίσεως το ζωτικό Σύμπλεγμα Μεγίστης και θα είναι σαν να λέμε στην Τουρκία "μπάτε και αλέστε στο ξέφραγο αμπέλι"... 
 Αυτό θα το χρησιμοποιήσει αυτό η Τουρκία σαν "μεγάλο χαρτί" σε ένα μελλοντικό Διεθνές Δικαστήριο, για να δείξει ότι η Μεγίστη έχει τεθεί ήδη εκτός επήρειας στην πράξη! Ότι μόνοι μας δεχτήκαμε ότι εκεί δεν μπορεί να εφαρμοστεί το Δίκαιο της Θάλασσας! Αφού εμείς οι ίδιοι το παρακάμπτουμε εφευρίσκοντας την "Τμηματική/Μερική Οριοθέτηση" που δεν αναφέρεται μάλιστα στο παραπάνω Δίκαιο.
Καταλάβατε τώρα το διαφημιζόμενο ..πίσω της Τουρκίας;



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε τι γινεται εδω; Δεν μπορω αλλο ρε αδερφε γαμω τις χψρες ορισμος της μπανανιας

«Δεν το πίστευα»: Πώς αντέδρασε η Βικτόρια Χίσλοπ στο τηλεφώνημα Μητσοτάκη για την......... ιθαγένεια

H διάσημη Βρετανίδα συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ, γνωστή για την ιστορική νουβέλα της «Το νησί» μίλησε για την- τιμής ένεκεν- πολιτογράφησή της ως Ελληνίδας πολίτη.

Η συγγραφέας δηλώνει υπερήφανη και κατασυγκινημένη που το όνειρό της έγινε πραγματικότητα και μάλιστα περιγράφει με χιούμορ την έκπληξή της όταν η είδηση για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας, της γνωστοποιήθηκε μέσω τηλεφώνου, από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ήταν μια κανονική μέρα και χτύπησε το κινητό μου, το οποίο δεν πολυχρησιμοποιώ στην Αγγλία, συνήθως είναι στην κουζίνα. Άκουσα μια φωνή και μου είπε ότι έχει τον πρωθυπουργό της Ελλάδας! Περίμενα ένα λεπτό, δεν ήμουν αγχωμένη, απλά δεν πίστευα ότι συμβαίνει αυτό. Και ξαφνικά άκουσα τη φωνή του Κυριάκου Μητσοτάκη!», εξηγεί η συγγραφέας.

https://www.skai.gr/news/entertainment/den-to-pisteya-pos-antedrase-i-viktoria-xislop-sto-tilefonima-mitsotaki-gia-ithageneia

Ανώνυμος είπε...

Οι περισσότεροι δημοσιογράφοι ξερογλείφονται για διάλογο για να έχουν θέμα.

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥΣ
ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...