Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

Στα σοβαρά τώρα. Πιστεύετε οτι μπορεί να κάνει ο Κούλης πόλεμο;



Άμα φτάσουν οι Τούρκοι στα...Μετέωρα ..μπορεί.

H Νέα Τουρκική Navtex , πιάνει από την Ρόδο μέχρι νότια της Κρήτης και από τα Ανατολικά του νησιού μέχρι τα απώτατα όρια της θεωρητικής τέμνουσας μεταξύ Ελληνικής (δυνητικά) – Κυπριακής και Αιγυπτιακής ΑΟΖ , εξαιτίας του συμπλέγματος στο Καστελόριζο και της θέσης της Κρήτης για τα Ανατολικά, αλλά πάντως 110% εντός της Ελληνικής Υφαλοκρηπίδας, άρα σε βάρος κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.
Η Navtex είναι προαναγγελία, άρα δυνητική κατάσταση, αλλά με αναφορά σε ερευνητικά σκάφη, γεωτρύπανα, έξοδο 20 πολεμικών πλοίων από την ναυτική βάση στο Ακσάζ, μόνο για δυνητική κατάσταση δεν μιλάς, όταν μάλιστα οι υπερ-πτήσεις σήμερα πάνω από το σύμπλεγμα στο Καστελόριζο σπάνε ρεκόρ και οι αερομαχίες , όπου σε όλες αναχαιτίζονται από τους πιλότους μας, εξελίσσονται σε πολύ σκληρό πεδίο…










Να και τα αμερικάνικα «βαφτίσια»
Αυτή είναι η  διατύπωση που επέλεξε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την αυξημένη τουρκική προκλητικότητα με έκδοση Navtex για δέσμευση περιοχής εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Συγκεκριμένα οι ΗΠΑ αποκαλούν την περιοχή ως «αμφισβητούμενα ύδατα».
Οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν ότι η Τουρκία έχει εκδώσει μια NAVTEX για έρευνα σε αμφισβητούμενα ύδατα στην Ανατολική Μεσόγειο. Καλούμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν τυχόν σχέδια που έχουν για επιχειρήσεις και να αποφύγουν κινήσεις που θα αυξήσουν τις εντάσεις στην περιοχή», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Άτυπα Ιμια χωρίς να το καταλάβουμε.


Σύμφωνα με πληροφορίες, 17 πολεμικά πλοία των Τούρκων έχουν «αποκλείσει» το Καστελόριζο, παραβιάζοντας τα χωρικά ύδατα και κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου. Φρεγάτες, κορβέτες, πυραυλάκατοι και πετρελαιοφόρα συμμετέχουν στον «αποκλεισμό».Την ίδια ώρα, άλλα 10 πολεμικά πλοία των Τούρκων πλέουν ανοιχτά της Μυτιλήνης και της Σάμου, και ο Κούλης ζητεί να επιβληθούν ευρω-κυρώσεις.
 
Κατά τη συνάντηση Μητσοτάκη με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Χάικο Μάας, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πλέον η επιβολή κυρώσεων από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Τουρκίας θα είναι μονόδρομος, μετά και την έκδοση των τριών NAVTEX που εξέδωσε η γειτονική χώρα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στα σοβαρά τώρα.
Πιστεύεται
οτι μπορεί να κάνει ο Κούλης πόλεμο;

Διορθωσε αδερφε το πιστευετΑΙ με το τΕ, και εμενα πολλες φορες απο βιασυνη γραφω τη δεστρα χεστρα γαμηστα χαχ

Ανώνυμος είπε...


Αχαχούχα! Ο ΠΘ μας ( γιατί ρε γαμώ το μας τυχαίνουν όλοι οι φλούφληδες γιά ΠΘ) περιμένει από τους Ευρωπαίους χείρα βοηθείας εναντίον των Τουρκαλάδων. Βρε , χρυσέ μου άνθρωπε, ξέρεις ιστορία ή δεν ξέρεις; Τι σκ...ά μάθαινες στα σχολειά που πήγες; Πότε οι Γερμανοί υπήρξαν φίλια προσκείμενοι στους Έλληνες; Πάντοτε με το μέρος των Τούρκων ήταν. Αμ οι ΗΠΑ; Πότε δεν μας έβγαλαν το μάτι γιά χάρη της Τουρκίας, αφού είναι ο πιό σημαντικός ετα΄ιρος τους στο ΝΑΤΟ; Τα πάντα είναι συσχετισμός δυνάμεων και όχι διεθνούε δικαίου και παρλαπιπών που μας έχετε ζαλίσει! Έχεις νύχια να ξυστείς; Όχι. Έτσι που τα καταφέρατε όλοι σας, εκεί που μας χρωστάγανε θα μας πάρουν και το βόδι!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...