Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2014

Τώρα κατάλαβαν «το ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος»;Συνειδητοποιούν στην κυβέρνηση ότι ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει ανεξάρτητα αν τον κλείνουν στη φυλακή ή όχι.

Να καταργήσει το Αυτόφωρο για τους φοροοφειλέτες που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να καταβάλουν τους φόρους τους εξετάζει η κυβέρνηση και προς τη κατεύθυνση αυτή βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Αν και τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης δεν έχουν έλθει σε συμφωνία για το θέμα με ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ οι σχετικές διατάξεις αναμένεται να περιληφθούν σε νομοσχέδιο το οποίο σχεδιάζεται να κατατεθεί στη Βουλή τον Σεπτέμβριο.

Η κυβέρνηση έχει επισημάνει την ανάγκη ευθυγράμμισης της ελληνικής νομοθεσίας με την αντίστοιχη κοινοτική στο θέμα των ποινών για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προ το Δημόσιο ειδικά δε για πολίτες που αποδεδειγμένα δεν δύνανται να πληρώσουν τους φόρους τους.

Έτσι, θα αλλάξει η υφιστάμενη νομοθεσία που ισχύει από το 1990 και η οποία προβλέπει ποινικές κυρώσεις, με Αυτόφωρο και φυλακή, για όσους έχουν καθυστερήσει πάνω από δύο μήνες να πληρώσουν φορολογικές οφειλές ή δεν έχουν πληρώσει τρεις συνεχόμενες δόσεις χρεών τους στην Εφορία.

Σήμερα η νομοθεσία προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τεσσάρων μηνών για όσους έχουν οφειλές που αφορούν σε δάνεια με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, παρακρατούμενους ή επιρριπτόμενους φόρους και τουλάχιστον δύο μηνών προκειμένου για τους λοιπούς φόρους και χρέη γενικά, εφόσον το ποσό της ληξιπρόθεσμης για την καταβολή οφειλής, μαζί με τις κάθε είδους προσαυξήσεις, υπερβαίνει τα 3.000 ευρώ όταν πρόκειται για δάνεια και παρακρατούμενους ή επιρριπτόμενους φόρους και τα 6.000 ευρώ όταν πρόκειται για τους λοιπούς φόρους και χρέη γενικά.

Επίσης σχέδια για διαγραφή χρεών 25-50 δισ. ευρώ στην Εφορία, και  «σεισάχθεια» για χρέη στο Δημόσιο σχεδιάζουν στην κυβέρνηση. Η απόφαση θεωρείται ήδη ειλημμένη και αποτελεί προτεραιότητα για τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για γενική διαγραφή δισεκατομμυρίων ευρώ από οφειλές νοικοκυριών και επιχειρήσεων στην Εφορία.

Ωστόσο κυβέρνηση και τρόικα ερίζουν ως προς το πόσο βαθύ πρέπει να είναι το «κούρεμα». Πιο ένθερμοι μάλιστα για να σβηστούν οι οφειλές εμφανίζονται να είναι οι δανειστές!

Έκθεση της Ομάδας Δράσης του κ. Χορστ Ράιχενμπαχ, την οποία έχει στα χέρια του το υπουργείο Οικονομικών και αποκαλύπτει το «business stories», υποδεικνύει στην κυβέρνηση ότι από τα 67,5 δισ. των ληξιπροθέσμων χρεών προς το Δημόσιο πρέπει να διαγραφούν τουλάχιστον τα 50 δισ. ευρώ! Τόσα υπολογίζουν πως είναι «αέρας κοπανιστός» από πρόστιμα που είναι γραμμένα και βεβαιωμένα στα βιβλία της Εφορίας αλλά δεν μπορούν να εισπραχθούν.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΙΓΜΟΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΕΙΝΑΙ .
ΕΒΡΑΙΚΟ ΤΕΡΤΙΠΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΓΕΛΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ . ΣΙΓΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...