Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2014

Σκηνές Γερμανικής κατοχής στην …οδό Γερμανικού.Δείτε τι συμβαίνει καθημερινά από τη μία μέχρι τις δύο το μεσημέρι .Συσσίτιο για εκείνους που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε καν δύο φέτες ψωμί και τυρί...
Όπως τότε και τώρα, δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα την Γερμανική κατοχή.
Κεραμεικός. Σε ένα στενό που δεν το παίρνει καν το μάτι σου παρά μόνο αν βρεθείς τυχαία στην περιοχή με πιθανή κατεύθυνση κάποιο από τα μαγαζιά στο Γκάζι. Είναι μία το μεσημέρι και επικρατεί αναστάτωση στο κάθετο δρομάκι δεξιά της οδού Θερμοπυλών καθώς καταφθάνουν κατά δεκάδες άνθρωποι που δεν έχουν χρήματα -όχι για να πάνε διακοπές, αλλά- ούτε καν για τα βασικά.

Με τα μάτια χαμηλωμένα, το χαμόγελο σβησμένο από τα χείλη τους και με προσπάθεια να μη παραπονιούνται για το ότι απλά πεινάνε και δεν έχουν να φάνε πλησιάζουν όχι με βήματα δειλά αλλά αποφασιστικά στο κτίριο της οδού Γερμανικού. Εκεί «τρέχει» τις τελευταίες εβδομάδες ένα πρόγραμμα φιλανθρωπικό για δωρεάν διανομή φαγητού χωρίς διακρίσεις, όπως μας επισημαίνουν όλοι όσοι συναντάμε εκεί αλλά και ο υπεύθυνος τροφοδοσίας ο οποίος σημειώνει  επιπλέον ότι το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου.
«Είναι για όλους όσους έχουν ανάγκη να φάνε», σημειώνει με νόημα ο νεαρός που φροντίζει να προμηθεύει και δίνοντάς τους ένα τοστ συσκευασμένο.
«Δεν είναι κάτι σημαντικό αλλά για εμάς είναι απαραίτητο», θα μας πει η κυρία Μαίρη, μία συνταξιούχος η οποία δακρύζει στη σκέψη και μόνο ότι αυτό είναι το μοναδικό φαγητό που θα απολαύσει σήμερα και θα πρέπει να κάνει υπομονή μέχρι την επόμενη ημέρα το μεσημέρι. Οδός Γερμανικού ή απλά οδός γερμανικής κατοχής;
Κανείς δε μπορεί με βεβαιότητα να δώσει απάντηση. Είναι σχεδόν 500 άτομα εγγεγραμμένα και έρχονται καθημερινά εκεί για να πάρουν ένα τοστ.
Το γράφεις ως είδηση και δε μπορείς να το συνειδητοποιήσεις ότι συμβαίνει στην Αθήνα του 2014. Στην άδεια πόλη που οι πολλοί έχουν εγκαταλείψει λόγω των καλοκαιρινών διακοπών οι εικόνες της πραγματικότητας σε επαναφέρουν στις συνθήκες της πραγματικής ζωής.

Ολόκληρο το ρεπορτάζ εδώ

 

Ο Βενιζελος με σημαια οφ σορ! Αυτός θα καθάριζε την λιστα!!


Αντίσταση. Η μόνη συνθήκη απελευθέρωσης από το φόβο.2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΝΑΚ!

Τα τελευταία οκτώ χρόνια, το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου, ένα αναγνωρισμένο φιλανθρωπικό ίδρυμα τόσο στο Μονακό όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχει αποδείξει την αφοσίωσή του να δίνει πίσω στην κοινωνία, με μια σειρά από φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας, της εκπαίδευσης και του περιβάλλοντος στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα και την Κύπρο. Η οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει σήμερα το νησί της Κύπρου ώθησε τον Στέλιο να δημιουργήσει το πρόγραμμα "φαγητό από καρδιάς" στη Λεμεσό- μια φιλανθρωπική πρωτοβουλία που προσφέρει ένα δωρεάν μεσημεριανό σνακ σε εκείνους που το έχουν ανάγκη. Στο μέλλον σχεδιάζει να ανοίξει περισσότερα κέντρα διανομής στη Λευκωσία και την Αθήνα.
http://www.stelios.com/about-me/

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΡΕΛΛΑΙΝΕΣΑΙ!
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΛΟΙΜΟΚΤΟΝΕΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΕΝΑ... ΣΝΑΚ!
«αν δεν έχει ο λαός ψωμί, ας φάει ΣΝΑΚ»

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...