Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Απαγόρευση κυκλοφορίας στις…. Η.Π.Α;




Ο κυβερνήτης του Μιζούρι Τζέι Νίξον κήρυξε το Φέργκιουσον σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και διέταξε απαγόρευση κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα έως τις 5:00 το πρωί προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ταραχές που έχουν ξεσπάσει από μέρους της αφροαμερικανικής κοινότητας με αφορμή το θάνατο ενός 18χρονου μαύρου από τα πυρά αστυνομικού.
Οι ταραχές που έχουν ξεσπάσει από τις 9 Αυγούστου δεν λένε να ηρεμήσουν, ενώ όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα στην περιοχή σημειώνονται σοβαρά επεισόδια με καταστροφές καταστημάτων που συνήθως συνοδεύονται από λεηλασίες.
Όπως μεταδίδει το CNN οι καταστροφές και οι λεηλασίες σημειώθηκαν από μικρές ομάδες ατόμων τις οποίες οι διαδηλωτές προσπάθησαν να αποτρέψουν.
Ο 18χρονος μαύρος Μάικλ Μπράουν, πυροβολήθηκε το περασμένο Σάββατο. Μια μαρτυρία αναφέρει ότι είχε σηκώσει τα χέρια ψηλά την ώρα που πυροβολήθηκε. Οι αρχές υποστηρίζουν ότι είχε επιτεθεί σε αστυνομικό και προσπάθησε να του κλέψει το όπλο.
Επίσης ο  νεαρός ήταν ύποπτος για την κλοπή πούρων από κατάστημα, σύμφωνα με έκθεση της αστυνομίας η οποία προκαλεί αφορμή για νέες κατηγορίες σε βάρος των αρχών για απόκρυψη στοιχείων.
Ωστόσο, οι αστυνομικές αρχές διευκρίνισαν ότι ο 28χρονος αστυνομικός Ντάρεν Γουίλσον  που πυροβόλησε τον νεαρό, δεν γνώριζε ότι ήταν ύποπτος για ληστεία και ήθελε μόνο να τον πείσει να φύγει από τον δρόμο και να μετακινηθεί στο πεζοδρόμιο.
«Προχωρούσε στη μέση του δρόμου, εμποδίζοντας την κυκλοφορία. Αυτό ήταν όλο», είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο αρχηγός της αστυνομίας του Φέργκιουσον, Τομ Τζάκσον.

Οργισμένοι γονείς απαιτούν δικαιοσύνη για τον έφηβο που πυροβόλησε η αστυνομία


ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΑΠΕΙΛΟΥN ΤΙΣ ΗΠΑ: "ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΑΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΣΑΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΑΣ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ ΠΑΝΤΟΥ"

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φάση "Γρηγορόπουλος". Ε ρε καημένε κόσμε! Ό,τι πρέπει για αποσταθεροποίηση. Μυστικές υπηρεσίες κρύβονται πίσω από αυτά. Επιλέγουν στόχο, ποτέ τυχαίος. Και πάντα ένας αστυνομικός είναι ο "Θύτης". Λεηλασίες, βανδαλισμοί, όχι από αγανάκτηση φυσικά. Τι μαλακίες είναι αυτές... χαχαχαχαχα Αν ήταν ο κόσμος να τα σπάει όταν υπήρχε πόνος και αδικία θα έπρεπε όλοι να σπάγαμε τα πάντα συνέχεια. Οι ομάδες που λεηλατούν και καταστρέφουν τις περιουσίες μας, ειναι συγκεκριμένες, εκπαιδευμένες.

mj είπε...

GOOD.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...