Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Ο Σαμαράς πόσο πρέπει να πληρώσει….



Για τον βασανισμό έξη εκατομμυρίων πολιτών; Μήπως δεν …υπαγόμαστε ούτε στα… ζώα;

Πάνω από 200.000 ευρώ μπορεί να του στοιχίσει ο βασανισμός 6 σκυλιών !
Ο βασανισμός ζώου τιμωρείται σύμφωνα με το Ν.4039/2012, όπως τροποποιήθηκε με τον Ν.4235/2014 με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους, χρηματική ποινή έως ..
15.000 ευρώ και διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ για κάθε ζώο χωριστά. Αν πέσει σε αγριεμένο δικαστή και αστυνομικό δηλαδή ο συλληφθείς, θα πληρώσει 30.000 ευρώ διοικητικό πρόστιμο για κάθε σκυλί (σύνολο 180.000), 15.000 ευρώ χρηματική ποινή και αν "φάει" και δύο χρόνια φυλακή εξαγοράσιμη με 15 ευρώ την ημέρα, άλλα 15Χ2Χ365Χ2= 21.600, ΣΥΝΟΛΙΚΆ = 220.000 ευρώ !

Για κακοποίηση των έξι σκυλιών του συνελήφθη χθες το απόγευμα στην Καβάλα 58χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί ζώων συντροφιάς.
Ειδικότερα, προχθές το απόγευμα, αστυνομικοί, έπειτα από καταγγελία, εντόπισαν στο διαμέρισμα το οποίο νοίκιαζε ο 58χρονος, έξι σκυλιά σε κατάσταση υποσιτισμού και αφυδάτωσης.

Από τη διερεύνηση του περιστατικού, προέκυψε ότι ο δράστης είχε εγκαταλείψει τα σκυλιά, κλειδωμένα στο διαμέρισμα, τουλάχιστον προ 15νθημέρου, χωρίς τροφή και νερό, θέτοντας με αυτό τον τρόπο τη ζωή τους σε κίνδυνο.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καβάλας. Με αφορμή το περιστατικό αυτό, η Ελληνική Αστυνομία ενημερώνει τους πολίτες ότι ο βασανισμός, η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου , καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως δηλητηρίαση, κρέμασμα, πνιγμός, κάψιμο, ακρωτηριασμός, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και τιμωρούνται με φυλάκιση ή χρηματική ποινή, ή και με τις δύο ποινές. Οι πολίτες που αντιλαμβάνεται ανάλογα περιστατικά, καλούνται να τα καταγγέλλουν στις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...