Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Μήπως η… Χαμάς έπρεπε να εκτελέσει την …Χαμάς;



Ο ένοπλος βραχίονας της Χαμάς εκτέλεσε τρεις Παλαιστίνιους με την κατηγορία ότι συνεργάστηκαν με το Ισραήλ κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, μετέδωσε σήμερα ο ιστότοπος Majd που πρόσκειται στην ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση.
Το Ισραήλ ξεκίνησε στις 8 Ιουλίου μια επιχείρηση με στόχο να εξουδετερώσει τις στρατιωτικές δυνατότητες της Χαμάς στη Γάζα, όπου περισσότεροι από 1.070 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών του παλαιστινιακού θύλακα.
Από την πλευρά της, ο ισραηλινός στρατός έχει υποστεί τις βαρύτερες απώλειες που είχε μετά τον πόλεμο του Λιβάνου, το 2006, καθώς έχει χάσει 64 στρατιώτες του.
Σύμφωνα με την παλαιστινιακή νομοθεσία, οι συνεργάτες του εχθρού, οι δολοφόνοι και οι έμποροι ναρκωτικών τιμωρούνται με την εσχάτη των ποινών.
Τον Μάιο η Χαμάς είχε ανακοινώσει επίσης ότι εκτέλεσε δύο “συνεργάτες” του εχθρού ενώ τον Οκτώβριο πέρσι εκτελέστηκε άλλος ένας άνδρας, αυτή τη φορά με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.
Θεωρητικά, κάθε εκτέλεση πρέπει να εγκρίνεται από τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, τον ηγέτη της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης με την οποία πρόσφατα η Χαμάς υπέγραψε μια συμφωνία συμφιλίωσης. Στην πράξη, η Λωρίδα της Γάζας ελέγχεται αποκλειστικά από τη Χαμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...