Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014

Ξέρετε τι αξία έχουν τα προσωπικά δεδομένα των ασθενών; Oσο είναι το… χρέος.Ο φυτευτός υπουργός παραΥγείας τσεκουρατος  Bορίδης, αναθέτει αρχίζοντας το τρελό φαγοπότι σε ανώνυμη εταιρεία τη διαχείριση των οικονομικών των υπηρεσιών Yγείας (δημόσιου και ιδιωτικού τομέα).

Προωθεί Ιδιώτη μάνατζερ που θα διαχειρίζεται το "ταμείο" του Εθνικού Συστήματος Υγείας αλλά και τα προσωπικά δεδομένα των ασθενών για 50(!) χρόνια με σχέδιο νόμου που βρίσκεται ήδη στη Βουλή. Η παραχώρηση των οικονομικών του ΕΣΥ προκαλεί δήθεν σφοδρές αντιδράσεις στην αντιπολίτευση διότι θέλουν μερίδιο από την πίτα, αλλά και εντάσεις στη…. συγκυβέρνηση.

Σύμφωνα με την "Ελευθεροτυπία", ο Βορίδης αναθέτει τη διαχείριση των οικονομικών των υπηρεσιών Υγείας του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα σε Ανώνυμη Εταιρία με την επωνυμία "Εταιρία Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων" (ΕΣΑΝ Α.Ε.).

Ανοίγοντας το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών Υγείας, το σχέδιο νόμου προβλέπει ότι στο εποπτικό όργανο της ΕΣΑΝ Α.Ε. θα συμμετέχουν κυρίως εκπρόσωποι του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι θα διαχειρίζονται το χρήμα που θα ρέει στο ΕΣΥ, για 50 χρόνια. Το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρίας είναι 1.000.000 ευρώ, και θα καλύπτεται ολόκληρο από το ελληνικό Δημόσιο.

Η εταιρία θα έχει στη διάθεσή της όλα τα απόρρητα στοιχεία των νοσοκομείων, δημόσιων και ιδιωτικών, αλλά και τα στοιχεία των ασθενών.

Μάλιστα, σε περίπτωση που διοικητής νοσοκομείου αρνηθεί να παράσχει τα σχετικά στοιχεία στην ΕΣΑΝ Α.Ε. θα απειλείται με κυρώσεις ή και απομάκρυνση από τη θέση του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...