Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014

Σαμαράς : "Η ελληνική οικονομία πάει καλά" και ότι ... "Βρίσκεται σε ράλι",



Ο Ροβέρτος πήρε … ηλεκτρική σκούπα.
7.449 εντάλματα κατάσχεσης για οφειλές προς το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ έχει εκδώσει από την αρχή του έτους, ενώ στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2014 ο ασφαλιστικός φορέας προχώρησε σε 687 κατασχέσεις ακινήτων οφειλετών. Σύμφωνα με τα στοιχεία αναγκαστικών μέτρων που έδωσε στη δημοσιότητα το Ίδρυμα στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2014 εκδόθηκαν 7.449 εντάλματα κατάσχεσης για χρέη προς το ταμείο, κατασχέθηκαν 687 ακίνητα, προχώρησαν καταχέσεις κινητής περιουσίας σε 3.958 υποθέσεις, ενώ ολοκληρώθηκαν και 611 πλειστηριασμοί.

Έντονη δραστηριότητα επέδειξε το ΙΚΑ και στη λήψη αναγκαστικών μέτρων μόνο για απολεσθείσες ρυθμίσεις οφειλών.

Ενδεικτικά μόνον τον Ιούλιο απέστειλε ειδοποίηση κατάσχεσης σε 763 οφειλέτες, εξέδωσε εντάλματα κατάσχεσης σε 153 περιπτώσεις, προχώρησε σε 5 κατασχέσεις ακινήτων, σε 107 κατασχέσεις κινητής περιουσίας και σε 4 πλειστηριασμούς.
Αυξάνει το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών τον όγκο των ειδοποιητηρίων προς τους οφειλέτες του ΟΑΕΕ, απειλώντας τους  ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσει σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.
«Κατά συνέπεια, εάν δεν προβείτε στη ρύθμιση ή εξόφληση της οφειλής που εμφανίζεται στον κατωτέρω πίνακα εντός 20 ημερών από την παραλαβή της παρούσας είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε στο προβλεπόμενο από το Ν.Δ. 356/1974 (ΚΕΔΕ) αναγκαστικά μέτρα είσπραξης σε βάρος σας και κατά των κατά νόμον υπευθύνων (κατάσχεση, πλειστηριασμό, κατάσχεση εις χείρας τρίτων κ.λπ.) Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι τα οφειλόμενα ποσά συμψηφίζονται με οποιαδήποτε τυχόν απαίτησή σας από τον ασφαλιστικό φορέα ή το Δημόσιο (Ν. 4254/2014)», αναφέρεται στην τυποποιημένη ατομική ειδοποίηση ληξιπρόθεσμων χρεών που αποστέλλει το ΚΕΑΟ στους ασφαλισμένους.
Πολλές οργανώσεις μικρομεσαίων ζητούν να σταματήσει η δραστηριότητα του ΚΕΑΟ, αν και το Κέντρο δεν έχει βασικό στόχο τους οφειλέτες του ΟΑΕΕ. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το ΚΕΑΟ έχει αποστείλει συνολικά 64.267 πρώτες ειδοποιήσεις - προσκλήσεις για τακτοποίηση οφειλών εκ των οποίων μόνο 6.024 αφορούν οφειλέτες του ΟΑΕΕ. Επίσης, έχει στείλει 93.406 ατομικές ειδοποιήσεις, που είναι το δεύτερο στάδιο ενημέρωσης, εκ των οποίων μόνο 5.941 απευθύνονταν σε ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, σύμφωνα με την «Καθημερινή».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...