Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Tα αφεντικά πάντα παρακολουθούν τους υπαλλήλους.



Όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις στη Γερμανία λαμβάνει το θέμα των παρακολουθήσεων αμερικανών και τούρκων αξιωματούχων, τις οποίες αποκάλυψαν γερμανικά ΜΜΕ, ενώ στέλεχος των Πρασίνων έθεσε το ερώτημα αν και η Ελλάδα βρίσκεται στο στόχαστρο των γερμανικών παρακολουθήσεων.

Συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά τη χώρα μας, ο βουλευτής των Πρασίνων και μέλος της Επιτροπής Ελέγχου Χανς-Κρίστιαν Στρέμπελε είπε χαρακτηριστικά: «διερωτάται κανείς εάν ίσως υπάρχουν και άλλες χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ τις οποίες να παρακολουθούσε η BND, π.χ. η Ελλάδα» και επισήμανε ότι η καγκελάριος Μέρκελ υποστηρίζει ότι δεν κατασκοπεύει κανείς φίλους και είναι αποτροπιαστικό, ενώ τονίζει επίσης ότι πρέπει τώρα η κυβέρνηση να πει τι γνώριζε και πότε η Καγκελαρία για τις δραστηριότητες της BND.

Πάντως, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της καγκελαρίου, Κριστιάνε Βιρτς, δεν έκανε κάποιο σχόλιο για τις αποκαλύψεις που θέλουν την γερμανική Υπηρεσία Πληροφοριών (BND) να κατασκόπευσε αμερικανούς και τούρκους αξιωματούχους, ωστόσο περιορίστηκε να πει πως οι παρακολουθήσεις επιβλέπονται από κυβερνητική επιτροπή της οποίας οι εργασίες και οι αποφάσεις είναι απόρρητες. 

Ερωτηθείσα εάν η Τουρκία θεωρείται «φίλη χώρα» για τη Γερμανία -μετά την δήλωση εκπροσώπου της BND ότι η Γερμανία έχει ως αρχή να μην κατασκοπεύει φίλες χώρες- η Βιρτς δήλωσε ότι «η Γερμανία συνεργάζεται στενά με την Τουρκία σε πολλούς διαφορετικούς τομείς» και αναφέρθηκε στην Συρία και στο Ιράκ.

Ο γερμανός πρέσβης στην Άγκυρα Έμπερχαρντ Πολ συναντήθηκε με τον τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών Ερντογάν Ισκάν, αλλά ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ απέρριψε τον ισχυρισμό ότι ο διπλωμάτης «εκλήθη» από την τουρκική κυβέρνηση προκειμένου να δώσει εξηγήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...