Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2014

Χέστηκε η φοράδα στ΄αλωνι.Για τους λέοντες του προδοτοΜαξίμου έχετε να κάνετε καμία ….αποκάλυψη που μας έχουν πηδήξει χωρίς… σάλιο ;
Αποκαλύφθηκαν πλήρως οι μαρμάρινες Σφίγγες που βρέθηκαν στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη, καθώς αφαιρέθηκαν οι έντεκα λίθοι από τον τοίχο σφράγισης.
Επίσης, βρέθηκε τμήμα από τη ράχη του Λέοντος, καθώς και μικρού τμήματος της ανωδομής του μνημείου.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «με την αφαίρεση, μέχρι στιγμής, των έντεκα λίθων από τον τοίχο σφράγισης, αποκαλύφθηκαν εξ ολοκλήρου οι Σφίγγες από μάρμαρο Θάσου. Το ύψος των αγαλμάτων είναι 1,45 μ. Το συνολικό ύψος με τις κεφαλές υπολογίζεται ότι θα έφτανε τα δύο μέτρα περίπου».
Παράλληλα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «στους κορμούς τους, που είναι δουλεμένοι με ψιλό ντισιλίδικο, αποτυπώνεται η πλαστικότητα και η λεπτοδουλειά των γλυπτών της τελευταίας εικοσιπενταετίας του 4ου π.Χ. αιώνα. Κατά τη διάρκεια των εργασιών βρέθηκαν τμήματα των πτερών των Σφιγγών -που ήταν ένθετα στους κορμούς- και τα οποία επιτρέπουν την πλήρη αποκατάστασή τους. Βρέθηκε, επίσης, τμήμα από τη ράχη του αγάλματος του Λέοντος της Αμφίπολης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...