Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014

« Ο ολλανδικός …τοίχος του αίσχους »Ο Οίκος της Οράγγης ήταν πέρυσι ο πλέον πολυδάπανος στην Ευρώπη, καθώς ξόδεψε 39,9 εκατομμύρια ευρώ.
Το RTL δημοσίευσε έγγραφα που δείχνουν ότι ένας γείτονας του Ολλανδού βασιλιά στο Κρανίδι έλαβε το ποσό των 461.000 ευρώ καθώς ενοικίασε στην ολλανδική κυβέρνηση, για χρονικό διάστημα 30 ετών, ένα οικόπεδο με το οποίο γειτνιάζει το βασιλικό ακίνητο προκειμένου να κατασκευαστεί ο φράκτης. Σημειώνεται ότι το οικόπεδο έχει αγοραστική αξία μόλις 35.000 ευρώ περίπου.
«Το ολλανδικό κράτος καταληστεύτηκε» ήταν ο τίτλος ενός άρθρου. «Το ολλανδικό κράτος ‘έσκασε’ μισό εκατομμύριο για έναν φράκτη» ανέφερε ένας άλλος τίτλος.
Ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Αλεξάντερ Πέκτολντ δήλωσε ότι θα απαιτήσει διευκρινίσεις για την ανάγκη του να ξοδευτεί ένα τόσο μεγάλο ποσό για ένα φράκτη.
«Η κυβέρνηση πρέπει προφανώς να προστατεύει το βασιλιά, όμως πρέπει επίσης να αποφεύγει τα άχρηστα έξοδα» είπε ο ίδιος όπως μετέδωσε το RTL.
«To ζήτημα είναι να μάθουμε εάν είναι απαραίτητο να ενοικιάσουμε ένα κομμάτι γης του γείτονα για μισό εκατομμύριο ευρώ αντί να κατασκευάσουμε τον φράκτη στη δική μας γη» τόνισε επίσης.
Είναι η δεύτερη φορά αυτό το καλοκαίρι που τα έξοδα της ολλανδικής βασιλικής οικογένειας γίνονται πρωτοσέλιδη είδηση.
Τον Ιούνιο βουλευτές είχαν καταθέσει ερωτήματα στο κοινοβούλιο για την ανακαίνιση ύψους 900.000 ευρώ ενός εκ των οικογενειακών παλατιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...