Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Η ασφάλιση αυτοκίνητου εντάσσετε στην… διαχείριση του… κρατικού χρέους;



Στις 800.000 υπολογίζονται οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. που θα κληθούν να τα ασφαλίσουν άμεσα. 

Με αφαίρεση τόσο του διπλώματος όσο και της άδειας κυκλοφορίας  και των πινακίδων κινδυνεύουν οι περίπου 800.000 ιδιοκτήτες Ι.Χ. που δεν έχουν ασφαλίσει τα οχήματα τους. Παράλληλα θα κληθούν να πληρώσουν «παράβολο» των 250 ευρώ.

Το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να αποστείλει επιστολές με τις οποίες θα ενημερώνει όσους χρωστούν ασφάλιστρα πώς επιβαρύνονται με πρόστιμο και θα τους καλεί να πληρώσουν τακτοποιήσουν την οφειλή εάν δε θέλουν να χάσουν άδεια και δίπλωμα.

Το «χαράτσι» για το ανασφάλιστο όχημα είναι της τάξης των 250 ευρώ  ενώ θα αφαιρούνται για 10 ημέρες οι πινακίδες, το δίπλωμα και η άδεια κυκλοφορίας. Σε περίπτωση ατυχήματος ο οδηγός θα χάσει πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας για δυο χρόνια. Σε περίπτωση υποτροπής το χρονικό διάστημα αυξάνεται στα τρία χρόνια με χρηματικό πρόστιμο 500 ευρώ για τα επιβατικά και 250 ευρώ για τα δίκυκλα.

Εάν, δε, ένα ανασφάλιστο όχημα εμπλακεί σε σοβαρό τροχαίο προβλέπονται ποινικές κυρώσεις με φυλάκιση από δυο μήνες μέχρι ένα χρόνο και χρηματική ποινή μέχρι 3.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...