Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Η γκόμενα του …Μπουτάρη δουλεύει για τον …Φούχτελ.



Η πολιτική αλλαξοκωλιά πάει σύννεφο.
Εδώ και μερικούς μήνες η αυστριακή γκόμενα του δήμαρχου Θεσσαλονίκης,  Μπουτάρη, εργάζεται,  ως μόνιμη συνεργάτιδα, στο γραφείο της Θεσσαλονίκης της «Ελληνογερμανικής Συνέλευσης» της οποίας προΐσταται ο εντεταλμένος της καγκελαρίου Μέρκελ για την Ελλάδα, ο γνωστός μας, Χανς Φούχτελ. Η «Ελληνογερμανική Συνέλευση» είναι ένα από τα βασικά εργαλεία της γερμανικής πολιτικής στην Ελλάδα. Η Γκαμπριέλα Σάινερ όμως,  δεν είναι η μόνη αυστριακή που συμμετέχει στους γερμανικούς σχεδιασμούς. Απλά έχει μερικά παραπάνω πλεονεκτήματα,  καθώς γνωρίζει καλά τη χώρα και τους Έλληνες.
Στην  Αυστριακή Γκαμπριέλα Σάινερ, γκόμενα  του Μπουτάρη, έκανε  πρόταση ο πρώην γερμανός πρόξενος στη Θεσσαλονίκη,  Βόλφγκανκ Χέσλερ Ομπερμάγιερ, και  εργάζεται πλέον για την  «Ελληνογερμανική  Συνέλευση» DGV που έχει αναφερθεί σε προηγούμενο ρεπορτάζ του το Newpost.  Η DGV είναι ένα από τα βασικά εργαλεία της γερμανικής πολιτικής στην Ελλάδα, κάτω από την ομπρέλα της οποίας  βρίσκονται πολλές γερμανικές δράσεις στη χώρα μας ) και προϊστάμενος της οποίας είναι ο Χανς Γιοακίμ Φούχτελ.  
Τον περασμένο χρόνο μάλιστα η Γκαμπριέλα Σάινερ έγινε και μόνιμη υπάλληλος της DGV-  συνεργάτιδα του Φούχτελ, στο γραφείο της Θεσσαλονίκης. Η ίδια, όπως αναφέρεται σε αυστριακό δημοσίευμα  αρχικά διατύπωσε τις επιφυλάξεις της επειδή είναι Αυστριακή και όχι Γερμανίδα,   αλλά της απάντησαν ότι τα καλά ελληνικά της σε συνδυασμό με τη μητρική  της γερμανική γλώσσα και το ότι ξέρει τους Έλληνες, είναι πλεονεκτήματα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...