Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Η χαμένη τιμή του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη



Η τιμή …τιμή ..δεν έχει; Μπάαα.
Τυχαία έπεσαν  στην αντίληψη μας εδώ  κάποιες μάλιστα πρόσφατες αναρτήσεις του http://zcode-gr.blogspot.gr/  που ανήκει στον διαβόητο καθηγητή τρομάρα του .Όσο όμως και ψάξαμε στο μπλοκ του δεν τις βρήκαμε γιατί είχε φροντίσει να τις κατεβάσει. Άμα δεν το έχεις κύριε καθηγητά μην ανακατεύεσαι με τα πολιτικά, διότι γίνεσαι ρόμπα. Κάθισε στα στατιστικά σου και …ηρέμησε.  
Λέμε εμείς τώρα. Μήπως πάει για θεσούλα, η έπεσε ..τηλεφώνημα ;   

Για την ιστορία οι διαγραμμένες αναρτήσεις του είναι οι εξής.  

Πάλι Μπαρούφες πρότειναν στο Eurogroup. Έχουμε γίνει ρεζίλι.


Κάθε μέρα τις “τρώνε” και αλλάζουν προτάσεις. Δεν μπορώ άλλο με αυτούς. Μου κάνουν κακό στην υγεία. Αει σιχτήρι.
Να πάνε να  χαθούν οι κοπρίτες.
Θα σας αναλύσω πάλι τις μπαρούφες τους.
Προτάσεις Μπαρουφάκη
1.   Σε σχέση με το χρηματοδοτικό σκέλος, «όχι» στη δόση από τον ΕΣΜ καθώς δεν είναι επιθυμία οι Ευρωπαϊκοί λαοί να πληρώνουν άλλο για  μια πολιτική που επιβαρύνει (τα 7,5 δις)
2.   τα 1,9 δις από τα κέρδη της ΕΚΤ από τα Ελληνικά ομόλογα,
3.   να αυξηθεί το όριο έκδοσης εντόκων για να  αναχρηματοδοτήσουμε εμείς την αύξηση των ορίων εντόκων πάνω από 10 δις.
4.   Ζητάμε τα 11,4 δις από το ΤΧΣ να κατευθυνθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να εξυγιανθούν οι τράπεζες από τα κόκκινα δάνεια
5.   Εξορθολογισμό του δημοσιονομικού πλαισίου ώστε το πρωτογενές πλεόνασμα να μείνει σταθερό σε αυτό που πέτυχε η προηγούμενη κυβέρνηση στο 1,49%
6.   Eθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων (φορολογικό σύστημα, κτηματολόγιο, περιουσιολόγιο, ταχύτητα απονομής της δικαιοσύνης κα)
7.   «Οχι» στην ολοκλήρωση του προγράμματος. Ναι σε άλλη συμφωνία (αρκεί να μη λέγεται μνημόνιο).
Γενικές παρατηρήσεις
1.   Δεν μπορώ να ξέρω τί υπόλοιπα έχει να εκτελσθούν στο προηγούμενο μνημόνιο. Γιατί δεν ρωτάει κανείς ποιά είναι τα μέτρα; Tί κρύβεται απο πίσω;
2.   Oι προτάσεις Μπαρούφ ήταν γενικόλογες. Δεν είναι προτάσεις αυτές. Δεν γίνονται οι προτάσεις αυτές έτσι χωρίς μελέτη.
3.   Οι προτάσεις είναι εκ του προχείρου. Είναι πονηρές και δεν μπορύν να περάσουν.
4.   Κάποιος χαζός που τους ακολουθούσε σαν βαλίτσα, θα πρότεινε στην Ελληνική αντιπροσωπεία να παρουσιάσει γενικές προτάσεις για να είναι αρεστοί. Μπούρδες προπολεμιικές.
Αντιρρήσεις
1.   Εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι η πρώτη πρόταση υποβλήθηκε για άλλους λόγους, περισσότερο νομικής φύσης, για να φανεί ότι η νέα κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει το προηγούμενο μνημόνιο. Αυτό δεν κάθεται. Δεν κάθεται γιατί στο πολιτισμένο κόσμο υπάρχει συνέχεια στη παράδοση της εξουσίας. Δεν φταίει ο λαός και οι Γερμανοί για αυτούς που υπογράφουν. Αυτοί που υπέγραψαν φταίνε αρχίζοντας απο τον Παπαδήμο. Αυτός έκανε τεράστιο σφάλμα και έβαλε την Ελλάδα στη δύνη που είναι τώρα. Δεν υπογράφεις συνθήκες χωρίς δικλείδες ασφαλείας. Να ήταν μόνο αυτός. Το κράτος αυτό το γκρεμίζουν συνέχεια ο ένας μετά τον άλλο. Απο πολιτική διαχείριση του θέματος δεν πρέπει να περνάς τον συνομιλητή σου για κουτό προτείνοντας μπαρούφες.Για μερικούς είναι βρισιά στο εξωτερικό να τους συμπεριφέρεσαι σαν ηλίθιους.
2.   Ούτε αυτό είναι εντάξει. Αφού το 1,9 δις ευρώ προήλθε απο το δημοσιονομικό σύμφωνο δηλαδή από τα μνημόνια δεν μπορεί να το ακουμπήσει κανείς. Μπαρούφα να το προτείνει κάποιος. Τί να προτείνεις τότε; Δεν είμαι εγώ Πρωθυπουργός. Σίγουρα υπάρχουν λύσεις και πολλές. Αλλά μερικοί κάνουν τον μάγκα και επειδή δεν μπορούν να πηδήξουν κρύβουν αυτούς που μπορούν… για να μη φανεί πόσο ζώα και άσχετοι είναι.
3.   Η πρόταση είναι ασαφής. Δεν εξηγείται ο μηχανισμός αλλά επιδεικνύεται η ανάγκη. Φοβερή εξυπνάδα. Η δουλειά θα γίνει με Ιδιωτικοποιήσεις αλλά ΤΑΙΠΕΔ; Με κρατικοποιήσεις και μετά SWAPS; Με φορολογία; Με τί εγγυήσεις; O μηχανισμός και το αποτέλεσμα χρειάζεται συνεχή παρακολούθηση και διορθώσεις. Ποιός θα τα κάνει αυτά; Είναι ανίκανοι. Δεν βλέπετε τί προτάσεις κάνουν; Η τρόικα δεν είδε τα χάλια του κράτους; Ένας που πληρώνει θα αφήνει το Τσίμπλα να κάνει πολιτική με τα λεφτά του; Θα θέλει να δεί πρώτα. Προσέξετε κάτι άλλο, για κάποιους έμπειρους ανθρώπους είναι εύκολο να δούν αν κάτι μπορεί να γίνει ή όχι. Αν κάποιος θέλει ένα χρόνο να περάσει 10 μεταρρυθμίσεις χρησιμοποιώντας τις παρούσες υποδομές γιατί ο επόμενος να μπορεί. Τέλος πάντων, Πατάτα η πρόταση αυτή, όπως και η άρνηση για ελέγχους απο τη Τρόικα. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ένα μοντέλο δεν έχει επιτυχία. Υπάρχει π.χ. η αδυναμία προσαρμογής στον έλεγχο, η βραδεία απονομή της δικαιοσύνης, η κακή παιδεία και η αντιπληροφόρηση. Η Ελλάδα δεν είναι κάν δημοκρατική χώρα. Δεν υπήρξε ποτέ ως κράτος. Η διαφορά με τη Γερμανία είναι ότι η Ελλάδα δεν παράγει. Οι εφόπλσιτές στην Ελλάδα δεν πληρώνουν φόρους δις ευρώ όπως και πολλοί άλλοι. Είναι οι λάθος επιλογές και πολλά άλλα.
4.   Αυτά τα χρήματα είναι για τη προστασία των καταθέσεων και για τη προστασία των επενδύσεων των τραπεζών. Παληά ήταν μόνο για τις καταθέσεις. Αν χρησιμοποιηθούν για τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών, θα μειωθεί η ασφάλεια των καταθέσεων. Η ιδιωτικοποίηση των τραπεζών τώρα δεν έχει νόημα αφού οι μετοχές τους είναι σκουπίδια. Αλήθεια τι ποσοστά διαθέτει ακόμη το κράτος; Μπαρούφα και αυτή η πρόταση.
5.   Μια τέτοια πρόταση θα κάνει το χρέος της Ελλάδας περισσότερο μη βιώσιμο στο υπάρχον μνημόνιο. Χρειάζεται ένα νέο μοντέλο. Αυτά τα μοντέλα θέλουν μήνες για να δημιουργηθούν και χρόνια για να δοκιμασθούν. Αρα μόνο αλλαγές μπορούν να γίνουν στο παρόν μνημόνιο που θα βελτιώσουν τη βιωσιμότητα. Κατά σύμπτωση το ίδιο λέει και Δρ. Σόιμπλε. Αυτοί που έγιναν υπουργοί Οικονομικών και Πρωθυπουργοί στην Ελλάδα ήταν καλοί μόνο για ζήτω και WOW. Τα χρόνια που πέρασαν η αντιπολίτευση αλλά και η συμπολίτευση έπρεπε να είχαν κάνει μελέτες. Επειδή το μυαλό τους είναι αδύνατο και η ψυχή τους άδεια δεν μπόρεσαν να σκεφτούν στη ώρα του τίποτα. Υπάρχουν προτάσεις εδώ αλλά δεν είμαι Πρωθυπουργός και για κάτι λιγότερο δεν παίζω. Sorry.
6.   Αυτά τα Εθνικά σχέδια και τα χρονοτούλαπα έφαγαν την Ελλάδα. Δεν ξέρουν πολλά πράγματα απο οικονομία. Δεν θα τους τα μάθω εδώ και τώρα. Ο Δρ. Σόιμπλε άργησε να φύγει απο το meating. Eγώ δεν θα είχα πάει…όχι επειδή είναι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ αλλά επειδή λένε μαλακίες και έχει ξεφτυλισθεί διεθνώς το διανοητικό επίπεδο όλων των ΜΜΕ. Και εκεί έχουν Λαγούμια αλλά δεν είναι προδότες και τόσο ανίκανοι ούτε κοιτούν μόνο τη τσέπη τους. Εδώ δεν μπορούν να αρθρώσουν μια πρόταση. Ζητούν μονο λεφτά και το πρόβλημα να τους το λύσει άλλος. Αυτό δεν γίνεται. Σας έχω πεί ότι όλα τα πράγματα έχουν τεχνολογία και η οικονομία και πολλά άλλα. Κανείς δεν τη χαρίζει τη τεχνογνωσία του, Ούτε και εγώ. Λύσεις υπάρχουν. Η Θεωρία παιγνίων δουλεύει σε συγκεκριμένα συστήματα. Στη περίπτωση μας οι προυποθέσεις δεν υπάρχουν. Λυπάμαι που δεν μπορώ να μιλήσω καθαρότερα.
7.   Αυτή η πρόταση είναι το κερασάκι στη τούρτα. Συνήθως στο τέλος μιας παρουσίασης βάζουμε τα καλύτερα για να κερδίσουμε τις εντυπώσεις. Εδώ έγινε το αντίθετο.Δεν μπορούν. Τί άλλο να πώ. Θα καταστρέψουν την Ελλάδα
8.    zcode-gr


Ο Σόιμπλε σωστά τα λέει, μόνο που ο ΜΑΛΑΚΑΣ μιλάει με τους προδότες των Ελλήνων.
Σε στημένα παιγνίδια, η κάθε Λουλού μπορεί να παριστάνει το Σοφό.
Με ένα καλύτερο του θα χάσει.
Αυτός ο Παπάρας να μάθει να μιλάει με αξιόλογους Έλληνες. Υπάρχουν.
Όχι με τα τούβλα, με τους φτωχομπινέδες και με τους καμπινέδες.
Κανένας δεν είναι αθώος στην ΕΕ.
Δεν μπορείς να δουλεύεις με 100 κλέφτες ένα λαό διανοητικά καθυστερημένο.

Τα πουσταριά που ψηφίζετε θα κάνουν τις μεταρρυθμίσεις;
Aυτοί μόνο για να στήνουν κώλο είναι…
Στήστε και εσείς.

Είτε μέσα είτε έξω από την Ευρωζώνη η Ελλάδα πρέπει να κάνει ανάπτυξη.
ΟΙ φλώροι της Μεγάλης Στοάς με τις μώβ γραβάτες και τα εξάγωνα στα ΜΜΕ θα το κάνουν;
Tα καρακώλια; Οι λογάδες; Οι κωλαράδες;
Σοβαρευτείτε.

Ένας-ένας θα φεύγουν με φωτιά στα μπατζάκια τους...


Στην αρχή ήταν τρείς οι Σωτήρες, μετά έγιναν δύο, στο τέλος θα φύγει και ο τελευταίος αφήνοντας την Ελλάδα ακόμη φτωχότερη. Πιστεύω, ότι είναι η πρώτη φορά που θα πρέπει να ελπίζετε. Δεν θα έχουν αντικαταστάτη…
Το ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μνημονιακό κόμμα, όπως και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Όλοι τους παρέα είναι.
Θά στείλει η Ρωσία παρατηρητές για τις εκλογές και εγώ θα πιστέψω αυτό που θα πούν ότι κατάλαβαν; Ελάτε τώρα. Μήν είστε θύματα. Σε αυτά τα θέματα δεν υπάρχουν εξαιρέσεις.
Όλες οι εφημερίδες ευρωπαΪκές και αμερικάνικες βλέπουν να νικάει το ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα σαν τον άνθρωπο που θα ταράξει τα νερά της ΕΕ. Δεν σας λέει αυτό κάτι; 
Ηλίθιοι  δεν είναι είναι. Απλά υπάρχει συμφωνία. Αλλά να φανεί ότι το “παιδί με το πουλί” δεν έσκασε και απο το πουθενά, όπως και το ότι είναι αναγνωρισμένο απο κάποιους σε κάτι (βλέπε Αγγελοπούλου, Μαρκεζίνη κλπ)
Το κόλπο του Σωτήρα τα ξένα ΜΜΕ το έχουν ξαναπαίξει στην Ελλάδα. O χρόνος όμως ημιζωής του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μικρός. Θα το καταλάβετε συντομότερα απο ότι περιμένουν τα αφεντικά σε ΗΠΑ και ΕΕ.
Η ΝΔ έχει ελάχιστες επιλογές. Θα πάει για νέο ΑΦΜ και αυτή και εκεί θα μείνει.
Δεν έχουν σημασία τα πρόσωπα στις εκλογές και μη αγχώνεσθε με αυτό.  Όλοι τους παρέα είναι. Ο στόχος έχει σημασία και δεν είναι καλός για τη χώρα μας.
Χαλαρώστε για να δείτε το έργο. Η ζωή δίνει μαθήματα. Πάρτε το τελευταίο μάθημα.
Για μένα αυτές οι προβλέψεις μου έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

 

Βρήκαν το όνομα του νέου μνημονίου! "Ελληνικό Πρόγραμμα"


Θα αλλάξουν όνομα στη Τρόικα είπαν οι Γερμανοί για να μη κλαίει ο Τσίμπλας!
Ευρωπαϊκή Οδηγία για τη φορολόγηση των εφοπλιστών δεν έχω δεί; Γιατί;

KKE και ΧΑ γιατί δεν την επιζητούν τη φορολόγηση των εφοπλιστών μέσα απο το ΕυρωπαΪκό Κοινοβούλιο;

Παρείτσα… Κανονικά και αντιρρήσεις δεν σηκώνω μέχρι να δώ action.


Δεν μπορώ να μη τους κάνω πλάκα. Τούς έχουν πάρει στο ψηλό οι Γερμανοί. Ο κόσμος γελάει με το Τσίμπλα, το λαοπλάνο και αυτός στη τρέλα του!
Τους βασανίζουν οι Γερμανοί όπως η CIΑ λέει ο Μπαρούφ, έχοντας μια μύγα να τον μυγιάζει… Aλλά,
Tα κόμματα στην Ελλάδα είναι Αmerican Bars. Χωρίς εξαιρέσεις.

Το Τeam των SWAPS είναι:
Κ Ω Λ Ο Τ Ο Υ Μ Π Ε Σ και  Α Σ Χ Ε Τ Ο Ι.
Και οι Αμερικανοί φίλοι τους είναι ΑΣΧΕΤΟΙ. Σας το ορκίζομαι. Πάει η Ελλάδα.
ΑΝΟΙΧΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΝΑΙ οι άνθρωποι. Περνάνε καλά οι Γερμανοί… με το Θίασο “Πήγαινε – Έλα”.

Η πρώτη υποχώρηση είναι γεγονός!
Θα αλλάξουν όνομα στη Τρόικα είπαν οι Γερμανοί για να μη στενοχωριέται ο Τσίμπλας!
Για Γερμανό είναι πολύ καλό αστείο αυτό. Πρέπει να έχει προηγηθεί πολύ γέλιο. Μιλάμε για κατούρημα.

Λέω και εγώ καλά αστεία όμως…

Περιμένω την ενιαία ευρωπαική οδηγία για τη φορολόγηση των ολιγαρχών και των εφοπλιστών σε όλη την ΕΕ απο τη Γερμανία. Περιμένω να τη δώ.
Περιμένω… Είμαι άλλη ράτσα εγώ. Εγώ μπορώ να κάνω τα αστεία πραγματικότητα. Δεν ακούω ήχο… Μμμμ

Ο Τσίμπλας θα πεί το Γιάννη Γιαννάκη και χαρά όλοι. Μόνη αλλαγή τα SWAPS. Kaταπληκτικό!

Δεν είπε ο Τσίπρας o λαοπλάνος κωλοτούμπας “έξω απο τα μνημόνια”; Eγώ το είπα; Μόνο για το υπάρχον το είπε;

Αιώνιοι αυξανόμενοι φόροι μέσω SWAPS σε κρατικοποιημένα προιόντα και στο τέλος διάλυση της χώρας. Μade in USA?

Κάηκε και αυτό. Κάηκε. Άλλη ιδέα απο το μεγαλοεπενδυτή και το φίλο του τραπεζίτη;
Μερικοί δεν θέλουν να δουλεύουν ποτέ. Αυτό φτάνει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...