Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Σε υψηλούς τόνους ξεκίνησε την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας.Δείτε  την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ...
ΕΔΩ...

Ο λαός αισθάνεται ότι ζει και αναπνέει σε διαφορετική χώρα.
Όχι δεν ξεπεράσαμε τα τεράστια οικονομικά προβλήματα. Δεν προλάβαμε να επουλώσουμε τις πληγές τις οικονομικής κρίσης. Οι άνεργοι παραμένουν άνεργοι. Εκατομμύρια συμπολίτες τα φέρουν δύσκολα εις πέρας.
Αυτό που άλλαξε ριζικά στο συναίσθημα του Έλληνα πολίτη είναι ότι δεν αισθάνεται πια αυτήν την απαξίωση και τον εξευτελισμό. Οι Έλληνες αισθάνονται περήφανοι κι αξιοπρεπείς. Δεν μπορούν κάποιοι να συμπεριφέρονται στην Ελλάδα σαν χωρα-αποικία. 
Ο πρωθυπουργός έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην Ευρώπη. Η Ελλάδα είναι παρούσα είναι εδω. Αγωνίζεται όρθια για να βγει από την παγίδα της λιτότητας και του χρέους. Θα τα καταφέρουμε να βγούμε από την αυτοτροφοδοτούμενη παγίδα χρέους από καταστροφικές πολιτικές μνημονίων.
Η Ελληνική Δημοκρατία δεν απειλεί και δεν απειλείται.
Για πρώτη φορά η Ελλάδα έχει τη δική της φωνή. Φωνή που ακούγεται σε Ελλάδα και Ευρώπη. 
«Δεν μπορούν κάποιοι να συμπεριφέρονται πια στην Ελλάδα σαν χώρα-αποικία, στους Έλληνες σαν παρίες της Ευρώπης. Η Ελλάδα αγωνίζεται όρθια για να βγει από την παγίδα της λιτότητας, για να βγει από την παγίδα του χρέους».

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός δεν μπορούν να συμπεριφέρονται στην Ελλάδα σαν να είναι αποικία και προέτρεψε τον κ. Σόιμπλε να μην λυπάται τους λαούς που περπατάνε με το κεφάλι ψηλά, αλλά αυτούς που περπατάνε σκυφτοί!

Δεν θα δεχτούμε παραχωρήσεις στις κοινές ιδρυτικές αξίες και αρχές της ευρωπαϊκής ενότητας. Την παράδοση οι κυβερνήσεις που εκλέγονται και μετά κάνουν άλλα από αυτά που υποσχέθηκαν προεκλογικά λέμε ότι εμείς θα πρωτοτυπήσουμε και δεν θα διατηρήσουμε αυτή την κακή παράδοση. 
Ξεκινάμε αμέσως μετά την εκλογή προέδρου της δημοκρατίας με νομοσχέδιο που θα απαγορεύει τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας. Με νόμο κατεπείγοντος προχωράμε στις 100 δόσεις που θα ανακουφίσουν αμέσως τις πολίτες και θα φέρουν νέα έσοδα στα ταμεία. Φαντάζομαι ότι θα ψηφιστούν και με ονομαστική ψηφοφορία για να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες τους. 
Στο επόμενο διάστημα θα καταθέσουμε και το δεύτερο σχέδιο νόμου που θα βάζει τέλος στην απορρύθμιση της αγοράς εργασίας. Θα αποκαταστήσουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων και επαναφέροντας το ευρωπαϊκό κεκτημένο για το δικαίωμα διαπραγμάτευσης. Θα επαναφέρουμε τις τριετίες, τον θεσμό της διαιτησίας. 
Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Σύντομα στη Βουλή και τα νομοσχέδια για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που δημιούργησαν οι πολιτικές του Μνημονίου. Αυτό είναι το χρέος που εμείς αισθανόμαστε ότι πρώτα πρέπει να ξεπληρώσουμε. Τρεις εβδομάδες από τις εκλογές και ήδη ο λαός αισθάνεται ότι ζει σε μια διαφορετική χώρα. Δεν προλάβαμε να επουλώσουμε τις πληγές της οικονομικής κρίσης. Όμως αυτό που άλλαξε ριζικά στο συναίσθημα του μέσου πολίτη είναι ότι δεν αισθάνεται πια εξευτελισμό. Δεν μπορούν κάποιοι να συμπεριφέρονται στην Ελλάδα σαν να είναι χώρα αποικίας. 
Η Ελλάδα είναι παρούσα είναι εδώ αγωνίζεται όρθια για να βγεί από την παγίδα του χρέους. Και είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρουμε να βγούμε από την παγίδα. Η ελληνική Δημοκρατία δεν απειλεί και δεν απειλείται. Δεν διαλέγεται με τελεσίγραφο. Διαπραγματεύεται ως ισότιμος εταίρος. 
Για πρώτη φορά η Ελλάδα έχει τη δική της φωνή. Φωνή που ακούγεται και στους δρόμους της Ευρώπης αλλά και μέσα στα ευρωπαϊκά χώρα. Γιατί για πρώτη φορά λέμε και όχι. Αυτό μπορεί κάποιους να τους εκνευρίζει. Χθες ο κ. Σόιμπλε έχασε την ψυχραιμία γιατί εκφράστηκε υποτιμητικά απέναντι στον ελληνικό λαό. Θα ήθελα φιλικά να του επισημάνω να λυπάται τους λαούς που περπατούν με το κεφάλι σκυφτό. Να μη λυπάται τους λαούς που σηκώνουν το κεφάλι περίφανα. Να τους θαυμάζει αυτούς τους λαούς να μην τους λυπάται. 
Τέτοιες διαδηλώσεις αλληλεγγύης έχουν υπάρξει μόνο στη διάρκεια του αντιδικτατορικού αγώνα. Αυτές οι πράξεις έχουν γράψει αμετάκλητα τις κόκκινες γραμμές όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της δημοκρατικής Ευρώπης. Δίνουμε έναν αγώνα για όλους τους λαούς της Ευρώπης και οι λαοί προσβλέπουν σε μας για μια στροφή από τη λιτότητα στη βιώσιμη ανάπτυξη. 
Δεν είμαστε διαχειριστές του Μνημονίου. Σε αυτούς που μας ζητούν να δεχτούμε το Μνημόνιο απαντάμαι ότι δεν βιαζόμαστε και δεν εκβιαζόμαστε. Εργαζόμαστε για μια συμφωνία χωρίς Μνημόνιο και τρόικα. Οτιδήποτε άλλο δεν είναι συμφωνία αλλά παράδοση. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...