Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Κώστα Αναστασίου… το δις εξ΄αμαρτείν ουκ ανδρός σοφού.Για παραβίαση απορρήτου, προσωπικών δεδομένων και εισβολή σε υπολογιστικά συστήματα χρηστών του διαδικτύου κατηγορείται -εκ νέου- ο 29χρονος πρωταθλητής στα 400μ. με εμπόδια Κώστας Αναστασίου. Αυτή τη φορά, ο κ. Αναστασίου, ο οποίος πρέπει να σημειωθεί ότι είχε συλληφθεί και τον Νοέμβριο του 2014 για ίδια υπόθεση, κατηγορείται ότι εξαπάτησε γυναίκες τις οποίες προσέγγιζε μέσω των social media.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο 29χρονος με απατηλές μεθόδους κατάφερε να πείσει τουλάχιστον έξι γυναίκες να του επιτρέψουν πρόσβαση, μέσω ειδικού προγράμματος απομακρυσμένης διαχείρισης, στα αρχεία των προσωπικών τους υπολογιστών, από όπου και ανέσυρε-αντέγραψε πληθώρα προσωπικών τους δεδομένων, σε ψηφιακά αρχεία όπως φωτογραφίες, βίντεο κ.λπ.

Σε μία ακόμα περίπτωση αποπειράθηκε να αποκτήσει πρόσβαση, με την ίδια τακτική, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Υποδυόμενος τον μεταπτυχιακό φοιτητή, τους ανέφερε ψευδώς ότι στο πλαίσιο εκπόνησης της διπλωματικής του εργασίας, ήταν απαραίτητο να «ελέγξει» εξ’ αποστάσεως διάφορους προσωπικούς υπολογιστές για να διαπιστώσει εάν έχουν προσβληθεί από κακόβουλο λογισμικό ή ιούς, με στόχο τη δοκιμή της ισχύος και της αποτελεσματικότητας ενός νέου προγράμματος ενάντια στους ιούς.

Αφού έπειθε τις παθούσες με τον ανωτέρω απατηλό τρόπο, τους ζητούσε να εγκαταστήσουν συγκεκριμένο πρόγραμμα απομακρυσμένης διαχείρισης στον υπολογιστή τους, με το οποίο αποκτούσε, εν αγνοία τους, πλήρη πρόσβαση στα υπολογιστικά τους συστήματα, και στη συνέχεια ανέσυρε-αντέγραφε πληθώρα προσωπικών τους δεδομένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, στην κατοχή του βρέθηκαν 450 βίντεο με γυναίκες.

Διαβάστε επίσης:
Πρωταθλητής του στίβου έκλεβε φωτογραφίες από υπολογιστές φοιτητριών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...