Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Ο Άνθρωπος –επιτομή της αρχιλαμογιάς ομιλεί….
Στο συνέδριο που διοργανώθηκε στις 3 Φεβρουαρίου από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες με τους επικεφαλής των υπηρεσιών Τύπου συμμετείχε ως ομιλητής ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Γιώργος Κύρτσος.
Το θέμα του συνεδρίου ήταν η ενημέρωση του έργου των Ευρωβουλευτών και η προώθησή του από τις αρμόδιες υπηρεσίες Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Στην έναρξη της ομιλίας του και στο ερώτημα γιατί αποφάσισε να γίνει ευρωβουλευτής στην παρούσα συγκυρία ο κ. Κύρτσος αναφέρει τα εξής :
 «Υπάρχει μια μεγάλη κρίση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Ελλάδα. Δεν τα πάνε καλά, διότι τα διαφημιστικά έσοδα πηγαίνουν προς τα κάτω. Έτσι, προτιμώ το μάλλον ασφαλές περιβάλλον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και όχι την ελληνική αγορά ,την άγρια ελληνική αγορά ».
Ακόμα και αν δεχθούμε απολύτως καλοπροαίρετα ότι διατύπωσε τη συγκεκριμένη φράση χάριν αστεϊσμού, δεν πιστεύουμε ότι οι Έλληνες φορολογούμενοι θεωρούν αστεία την προκλητική τοποθέτηση ενός μακροχρόνια κρατικοδίαιτου εκδότη, ο οποίος μέσω free press εντύπων λάμβανε για χρόνια τεράστια χρηματικά ποσά από τα κρατικά ταμεία.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ετήσιας κρατικής διαφημιστικής δαπάνης το έντυπο της πλάκας City Press του Γ.Κύρτσου την κρίσιμη περίοδο 2004-2008, κατά την οποία ο άνευ προηγουμένου δημοσιονομικός εκτροχιασμός της Ελλάδας λειτούργησε καταστρεπτικά για τη μετέπειτα δημοσιονομική κατάσταση της χώρας εν όψει της επερχόμενης κρίσης, έλαβε περισσότερα από 15 εκατομμύρια ευρώ.
Ακούμε διαρκώς τις τελευταίες μέρες τον Γιώργο Κύρτσο να κατακρίνει την κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή για την επεκτατική δημοσιονομική πολιτική της επισημαίνοντας ότι «η ΝΔ πρωταγωνίστησε στην χρεοκοπία» και φέρνοντας ως παράδειγμα την επιδότηση του ασφαλιστικού που εκτοξεύτηκε από 5 εκ. το 2004 σε 15 εκ. μέχρι το 2009.Βέβαια ο κ.Κύρτσος δεν μας αναφέρει πόσο συνέβαλε ο ίδιος μέσω των κρατικοδίαιτων εντύπων του κατά το ίδιο χρονικό διάστημα στη χρεοκοπία του ελληνικού δημοσίου.
Είναι τουλάχιστον προκλητικό να προβάλλονται -έστω και χάριν κακόγουστου αστεϊσμού- ισχυρισμοί από εκλεκτούς της πολιτικής ηγεσίας κρατικοδίαιτους εκδότες προσβλητικοί για κάθε επιχειρηματία που εν μέσω βαθύτατης κρίσης προσπαθεί να επιβιώσει στην ελληνική αγορά.
Ο κύριος Κύρτσος αποτελεί προσωποποίηση μερικών από τις χειρότερες στρεβλώσεις του Τύπου στην Ελλάδα και μια από τις αποδείξεις πως οι καλές σχέσεις δημοσιογράφων με την πολιτική εξουσία και η εξαγορά δημοσιότητας μπορούν να σου εξασφαλίσουν μια καλά αμειβόμενη θέση στην Ευρωβουλή εν μέσω της σφοδρότερης κρίσης της νεότερης Ελλάδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...