Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Προσοχή . Εάν αγοράσεις μπλούζα με κουκούλα, είσαι εν δυνάμει …κακούργος.«Το νομικά επιλήψιμο είναι οι παράνομες πράξεις, όχι ο ρουχισμός των ανθρώπων ή τα μέτρα προστασίας τους από τα χημικά. Ακόμη και στις διαρρήξεις δεν ποινικοποιούνται, λ.χ. τα γάντια! Ο “κουκουλονόμος”, για τους λόγους που λέτε, θα καταργηθεί». Έτσι απάντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου στο προεκλογικό ντιμπέιτ της «Εφ.Συν.» (16/1/2015) στην ερώτηση αν θα καταργηθεί ο κουκουλονόμος και οι «τυφλές» και αυθαίρετες συλλήψεις σε κινητοποιήσεις.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα κατάχρησης του περιβόητου «κουκουλονόμου», δηλαδή του άρθρου 189/παρ.3 του ποινικού κώδικα για διατάραξη κοινής ειρήνης με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου είναι η πρόσφατη καταδίκη του Πέτρου Γ. με εξοντωτικές ποινές, απλώς επειδή ο αστυνομικός-μάρτυρας κατέθεσε ότι «έφερε μπλούζα με ενσωματωμένη κουκούλα».

Στις 24 Φεβρουαρίου εκδικάστηκε από το τριμελές εφετείο κακουργημάτων η υπόθεση 7 νεαρών που συνελήφθησαν γύρω από την πλατεία Εξαρχείων το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2010, έπειτα από εκδηλώσεις μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Οι συλληφθέντες είχαν κατηγορηθεί για διατάραξη κοινής ειρήνης, ορισμένοι εξ αυτών με καλυμμένα χαρακτηριστικά, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, αντίσταση κατά της αρχής. Πλην ενός που αθωώθηκε για λόγους υγείας, οι 6 καταδικάστηκαν από 2,5 ώς 5 χρόνια φυλάκισης για πλημμεληματικές κατηγορίες ενώ ο Πέτρος Γ. που δικαζόταν επιπλέον για κακούργημα με βάση το 189/3 καταδικάστηκε συνολικά σε 7 χρόνια εφέσιμης ποινής (5 χρόνια κάθειρξη για κακούργημα συν 2 για πλημμελήματα). Η εισήγηση της εισαγγελέως ήταν να του επιβληθεί ποινή 12 χρόνια, ποινή που επιφυλάσσεται για ενόχους ανθρωποκτονίας, εμπορίου ναρκωτικών κ.λπ.

Όπως καταγγέλλει ο ίδιος, αν και ο αστυνομικός κατέθεσε μετά από ερώτηση της δικηγόρου ότι έφερε μπλούζα με ενσωματωμένη κουκούλα, αλλά δεν είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, η γραμματέας δεν το κατέγραψε στα πρακτικά. Επιπλέον η εισαγγελέας επικαλέστηκε νομολογία του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία όταν φοράς ρούχο με κουκούλα θεωρείται ότι έχεις καλυμμένα χαρακτηριστικά, ακόμα και αν δεν έχεις καλύψει το κεφάλι σου.


ΤΩΡΑ: ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ βάλανε φωτιά σε κάδους κοντά σε καταστήματα και περίπτερα!

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ με ΣΠΑΣΜΕΝΑ αυτοκίνητα και πινακίδες στην Αθήνα στην πορεία κατά της Κυβέρνησης!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...