Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Ξεκίνησε η δίκη Παπακωνσταντίνου«Είμαι αθώος. Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες», ήταν η απάντηση του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην ανακοίνωση του εις βάρος του κατηγορητηρίου από τον πρόεδρο του Ειδικού Δικαστηρίου, Νίκο Πάσσο, κατά την έναρξη της δίκης του για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Ο πρώην υπουργός κατηγορείται για δύο κακουργήματα: Νόθευση εγγράφου και απόπειρα απιστίας.
Ήδη οι συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην υπουργού πρότειναν τρία άτομα ως μάρτυρες υπεράσπισης, με τον πρώτο εξ αυτών, τον πρόεδρο του Κέντρου Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) Δημήτριο Μασίνα, να καταθέτει αυτήν την ώρα.
Η δίκη γίνεται στην ίδια αίθουσα που είχε γίνει η περιβόητη δίκη Κοσκωτά.
Τον τρόπο με τον οποίο μπήκε στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ η λίστα Λαγκάρντ και το πολυσυζητημένο USB αλλά και η αποκάλυψη ότι είχαν αφαιρεθεί τα ονόματα των συγγενικών προσώπων του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τα οποία διαπιστώθηκε μη δηλωθείσα φορολογητέα ύλη, ύψους 6,2 εκατ. ευρώ αναφέρθηκε στην κατάθεση του ο Παναγιώτης Μαντούβαλος, πρώην αναπληρωτής προϊστάμενος περιφερειακής διεύθυνσης ΣΔΟΕ.
Η έρευνα για ενδεχόμενη διάπραξη αξιόποινων πράξεων από τα πρόσωπα που συμπεριλαμβάνονταν στη λίστα, όπως είπε ο μάρτυρας, ξεκίνησε στις 4.10.2012 με εντολή εισαγγελέα.
Πρόεδρος: Ποιο απ’ όλα τα USB ήρθε σε εσάς;
Μάρτυρας: Αυτό που μας διαβιβάστηκε από τον εισαγγελέα Πεπόνη. Η λίστα περιείχε αποτυπωμένες πληροφορίες. Στο στικάκι ήταν 2.059 αρχεία. Ξεκινήσαμε τη ταυτοποίηση όλων των προσώπων. Στις 21.12.12 παραλάβαμε ένα CD που ήρθε από τη Γαλλία
Πρόεδρος: Είχε τα ίδια στοιχεία;
Μάρτυρας: Διαπιστώσαμε ότι το CD είχε τρία επιπλέον αρχεία. Οι κωδικοί και τα ονόματα ανήκαν στους συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου. Αναφέραμε τη διαφορά αυτή στον εισαγγελέα και ξεκινήσαμε τον έλεγχο ο οποίος ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2013. Διαπιστώσαμε μη δηλωθείσα φορολογητέα ύλη περίπου 6.200.000 ευρώ.
Πρόεδρος: Αρκούσαν οι δέκα μέρες για να συγκεντρώσει ο ελεγχόμενος όλο το υλικό 15 ετών; Νομίζω ότι ένας μήνας θα ήταν αρκετός, δεν θα σας μάλωνε κανείς. πρέπει να έχει κανείς επί ποδός πολέμου ένα επιτελείο λογιστών για να συγκεντρώσει όλα αυτά....
Εισαγγελέας: Γνώριζαν ότι ελέγχονται από το ΣΔΟΕ και από πότε;
Μάρτυρας: Έως ότου επικοινωνήσουμε μαζί τους για να μας δώσουν στοιχεία, δεν τους είχαμε ενημερώσει υπηρεσιακά. Βέβαια, πρέπει να είχαν γνώση ότι ελέγχονται, γιατί τα αποτελέσματα των ερευνών για τη διαφορά των αρχείων αλλά και τα ονόματά τους είχαν αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Διώτης, Καπελέρης, Μπάνος και Στασινόπουλος μάρτυρες στη δίκη Παπακωνσταντίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...