Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Ουδέν μονιμότερο εκ του…. προσωρινού.



Σύμφωνα με πληροφορίες ξένων μέσων ενημέρωσης, την Τετάρτη η Αθήνα θα υποβάλει αίτημα παράτασης της δανειακής σύμβασης αφού συμφωνεί και ο ..Πάκης. .
Με βάση το κείμενο της 11ης Φεβρουαρίου το ελληνικό αίτημα – Σημαντική η αναφορά στις λέξεις «γέφυρα», «επεκτείνουμε», «διορθώνουμε»
Τις πληροφορίες για την αίτηση της παράτασης δημοσιεύουν Reuters-Bloomberg και DJ
 Τα ξένα μέσα μιλούν για παράταση της δανειακής σύμβασης και όχι του ισχύοντος προγράμματος
ANAΛΥΤΙΚΑ:
Αίτημα για εξάμηνη παράταση του μνημονίου φέρεται να καταθέσει αύριο Τετάρτη η ελληνική κυβέρνηση.
Το Reuters μετέδωσε ότι η Ελλάδα προτίθεται να ζητήσει παράταση του μνημονίου αύριο προκειμένου να λυθεί έτσι ο γόρδιος δεσμός και το αδιέξοδο της διαπραγμάτευσης.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με επιστολή της ελληνικής κυβέρνησης προς τον Γ. Ντάισελμπλουμ θα ζητείται η παράταση της υπάρχουσας δανειακής σύμβασης για έξι μήνες υπό όρους.
Όπως έγινε γνωστό, η σχετική επιστολή θα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Οι φήμες για επικείμενο ελληνικό αίτημα για την παράταση της δανειακής συμφωνίας κυκλοφόρησαν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα ώρα Ελλάδας
Παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης είχε συνάντηση με τον επίτροπο Μοσκοβισί την Τρίτη, όπου συζήτησαν το θέμα των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους εταίρους της.
Υπενθυμίζεται ότι σε άτυπο κυβερνητικό σημείωμα σήμερα το πρωί, το Μαξίμου επεσήμανε, μεταξύ άλλων, πως τελεσίγραφα μεν δεν δέχεται αλλά θεωρεί ότι είναι απολύτως εφικτή μια αμοιβαία επωφελής λύση για Ελλάδα και εταίρους, στην οποία δηλώνει ότι βρίσκεται "σταθερά προσηλωμένη".

Στο ίδιο σημείωμα η κυβέρνηση έθετε τρεις κόκκινες γραμμές στη διαπραγμάτευση με την τρόικα οι οποίες εμπόδισαν χθες τη συμφωνία καθώς περιλαμβάνονταν στο κείμενο Dijsselbloem. Παράλληλα, έθετε και τρεις κατ’ αρχήν προϋποθέσεις σύγκλισης οι οποίες περιλαμβάνονταν στο αρχικό κείμενο συζήτησης.

Ειδικότερα, η κυβέρνηση σημείωνε πως λέει "όχι" σε: Παράταση του προγράμματος, παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό και στις ιδιωτικοποιήσεις αλλά και στην υποχρέωση ολοκλήρωσης του υφιστάμενου μνημονίου. Αντιθέτως, ανέφερε πως βλέπει θετικά το τετράμηνο ενδιάμεσο πρόγραμμα, την πρόθεση στήριξης του φορολογικού συστήματος σε συνδυασμό με παρεμβάσεις για την ανθρωπιστική κρίση και τα μέτρα περιορισμού του βάρους του χρέους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...