Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Δεν είναι μνημόνιο .Είναι ..σύμβαση …μνημονιακής …γέφυρας. .



Σε μια σημαντική αποκάλυψη προχωρά η ηλεκτρονική σελίδα του Βήματος, η οποία δημοσιοποιεί το 3ο Μνημόνιο (και το πρώτο) της κυβέρνησης “εθνικής ανάτασης” Τσίπρα – Καμμένου.
Πρόκειται ένα κείμενο – σύμβαση 16 σελίδων με τον EFSF  που θα φέρει, από Ελληνικής πλευράς, τις υπογραφές Βαρουφάκη, Στουρνάρα, και Σακελλαρίδου – Κουτσού από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).
Η σύμβαση αυτή θα έρθει προς ψήφιση στην Ελληνική Βουλή  και θα πάει για έγκριση και στα εθνικά Κοινοβούλια.
Η “αντιμνημονιακή” κυβέρνηση της “ανάσας και της εθνικής αξιοπρέπειας” είναι έτοιμη να βάλει την υπογραφή της στην πρώτη σύμβαση της με τους “διεθνείς τοκογλύφους”.
Γιατί έπονται και άλλες, πολλές ακόμη υπογραφές “υποτέλειας”…

Το πράσινο φως για την παράταση της δανειακής σύμβασης κατά τέσσερις μήνες άναψε το Eurogroup.
Οι υπουργοί Οικονομικών 18 χωρών της ευρωζώνης ενέκριναν κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης τη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που έστειλε ο Βαρουφάκης.
Την είδηση γνωστοποίησε πρώτος με δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας και λίγο αργότερα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, έγραψε στο Twitter: «Έπειτα από την τηλεδιάσκεψη του Eurogroup μπορούν να αρχίσουν οι εθνικές διαδικασίες για την παράταση του ελληνικούς προγράμματος».
Ωστόσο, η συμφωνία θα πρέπει να επικυρωθεί και από έξι κοινοβούλια εκτός του ελληνικού και συγκεκριμένα, από τη Γερμανία, τη Μάλτα, την Εσθονία, τη Σλοβακία, τη Σλοβενία και τη Φινλανδία.
Για την παράταση της υφιστάμενης δανειακής σύμβασης δεν απαιτείται αυτή τη φορά να εγκριθεί από το κοινοβούλιο της Ολλανδίας γιατί η δυνατότητα επέκτασης θεωρείται ότι έχει καλυφθεί ήδη από την έγκριση που έλαβε η αρχική συμφωνία.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σύμβαση ΕΒΡΑΙΚΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ .τουτέστιν ΑΙΩΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑ ..,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...