Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Την εγκαλούν γιατί θέλει να τηρήσει το σύνταγμα;



Σε μια κίνηση με ύψιστο συμβολισμό για την λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών στο κοινοβούλιο προχώρησε πριν λίγο η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία ζήτησε την παρουσία των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην ψηφοφορία για την άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη.
Πιο συγκεκριμένα και ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αφού διάβασε κατά γράμμα όλο τον κανονισμό και τις διαδικασίες που προβλέπονται, ανέφερε ότι αναβάλλεται για άλλη ημέρα η ψηφοφορία.
Ο λόγος ήταν, όπως ανέφερε η ίδια, πως απέστειλε αίτημα στον εισαγγελέα για να δώσει άδεια και να παραβρεθούν στη Βουλή οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ωστόσο, αυτό απορρίφθηκε.
Εκτός από την αντίδραση της ΝΔ η οποία ήταν ούτος ή άλλως αναμενόμενη, η πρόεδρος της Βουλής με την ακύρωση της διαδικασίας ψηφοφορίας και την επανακατάθεση του αιτήματος στην εισαγγελία για την παρουσία των βουλευτών της ΧΑ στη Βουλή ουσιαστικά στέλνει αίτημα για έμμεση «εισήγηση» προς τις δικαστικές αρχές  ότι δεν μπορούν να απέχουν  δημοκρατικά εκλεγμένου αντιπρόσωποι του λαού από τη λειτουργία του κοινοβουλίου.
Παράλληλα η πρόεδρος της Βουλής ισοπεδώνει τηρώντας όμως απαρέγκλιτα το νομοθετικό πλαίσιο της λειτουργίας του κοινοβουλίου τη φασιστική συμπαιγνία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και δικαστικών κύκλων σε βάρος του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος της χώρας.
 Ο Άδωνις Γεωργιάδης παρακάλεσε τους συνάδελφους του να ολοκληρωθεί σήμερα η συζήτηση διότι «ταλαιπωρούμαι και συκοφαντούμε αναίτια εδώ και καιρό». Αντιδράσεις υπήρξαν από τους κατηγορηματικά αντίθετους με την αναβολή, Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Κυριάκο Μητσοτάκη.
Τους ισχυρισμούς της Ζωής Κωνσταντοπούλου στήριξε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος ο οποίος είπε ότι η Βουλή λειτουργεί με 300 βουλευτές και όχι με 294. «Ξέρω ότι μας σιχαίνεστε αλλά πρέπει να μας σέβεστε διότι ο λαός μας έχει εκλέξει τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη» είπε.
Την πρόεδρο της Βουλής στήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης που εκτίμησε ότι η συζήτηση μπορεί να αναβληθεί για άλλη μέρα.

Πανδαιμόνιο στη Βουλή: Διεκόπη η συνεδρίαση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...