Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Bόμβες Μιχελογιαννάκη

Ακούστε το ηχητικό!
"Ποταμός" ο βουλευτής του  ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης στην εκπομπή του Γιώργου Σαχίνη στον 9.84, μίλησε για όλους και για όλα, σπάζοντας τη σιωπή του και ρίχνοντας... μπόλικες "βόμβες"!
Εκφράζει ανοικτά την διαφωνία του με την ακολουθούμενη πολιτική από την κυβέρνηση. Επιμένει με την διαγραφή του χρέους λέει όχι στην παρέμβαση των θεσμών σε μονομερείς ενέργειες, διευκρινίζει πως είναι άλλο η παράταση και άλλο το Αγγλικό δίκαιο.
Μεταξύ των άλλων ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε τα εξής:
- Διαχώρισε τη θέση του στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, λέγοντας ότι το γεγονός ότι δεν έστειλε "πρόθεση ψήφου" κάνει ξεκάθαρη τη στάση του και αναφέροντας ότι αυτός θα ήταν υπέρ της εκλογής του Μανόλη Γλέζου.
- Δήλωσε ότι "θα δει" τη διατύπωση της πρότασης του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων, μην αποκλείοντας ακόμη και να την ψηφίσει!
- Επεσήμανε ότι συνεχίζουν να υπάρχουν οι "κόκκινες γραμμές" της κυβέρνησης, ο ίδιες δε διαχώρισε τη θέση του από πολλά από τα ζητήματα που θέτει η "λίστα  Βαρουφάκη". Χαρακτηριστικά, είπε ότι το θέμα των εργασιακών δεν είναι υπό διαπραγμάτευση, όπως και το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ, καθώς και τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις ιδιωτικοποιήσεις.
- Ειδικότερα ως προς τον υπουργό Οικονομικών, άφησε πολλές "μπηχτές", τονίζοντας ότι αυτά στα οποία δεσμεύτηκε δεν μπορούν να αντιπροσωπεύουν τον ΣΥΡΙΖΑ.
- Επαναβεβαίωσε ότι στόχος της κυβέρνησης δεν μπορεί να είναι άλλος, από την διαγραφή μέρους του χρέους.
- Τόνισε ότι θα προχωρήσει σε ηχηρή παρέμβαση προς την ηγεσία του κόμματος, θεωρώντας ότι το τετράμηνο είναι κέρδος χρόνου, αλλά δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να σημάνει υπαναχώρηση από τις δεσμεύσεις που ανέλαβε προεκλογικά η κυβέρνηση.
Πιο αναλυτικά:
Ο Ηρακλειώτης βουλευτής εμμένει στο ζήτημα της διαγραφής του χρέους, λέει όχι στην παρέμβαση των θεσμών σε μονομερείς ενέργειες, διευκρινίζει πως είναι άλλο η παράταση και  άλλο το Αγγλικό δίκαιο, στέκεται απέναντι σε αρκετές από τις αποφάσεις Γ.Βαρουφάκη και τον καλεί να μπει στη λογική του ΣΥΡΙΖΑ σεβόμενος παράλληλα τις ψήφους που πήρε στην εκλογική του περιφέρεια.
Οπως είπε χαρακτηριστικά "Διαφωνώ κάθετα με όσα λέει ο Βαρουφάκης , οι θεσμοί είναι τρόικα  , οι ιδιωτικοποιήσεις από μένα δεν ψηφίζονται" και προσέθεσε  "υπό όρους σκέφτομαι και την πρόταση του ΚΚΕ για το νομοσχέδιο κατάργησης μνημονίων και δανειακής, αυτά άλλωστε τα ψηφίσαμε και το 2012  όταν τα πρότεινε το ΚΚΕ".
Ακόμη προσέθεσε ότι "το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ λέει άλλα από αυτά που συμφώνησε ο Βαρουφάκης, για αυτά θα παλέψω αν δεν βγουν καλώ τον Ηρακλειώτη να μην με ψηφίσει ποτέ ξανά , έτσι και υποταχθώ".  
Ο βουλευτής μιλώντας  στο Γιώργο Σαχίνη χάραξε  τις κόκκινες γραμμές του αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις, αεροδρόμιο Χανίων - Καρτερός - πρώην αμερικανική βάση, τα εργασιακά και τις συντάξεις, διαπιστώνει δημόσια ότι δεν είμαστε έτοιμοι όσο έπρεπε πηγαίνοντας στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και πρόσθεσε: ''αν φθάσουμε στο Αμήν να πάμε σε εκλογές ή δημοψήφισμα''.
Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να κινηθεί ακόμα πιο αριστερά και επανέλαβε επίσης σήμερα την άποψη του πως πρόεδρος της Δημοκρατίας έπρεπε να προταθεί από το ΣΥΡΙΖΑ ο Μανόλης Γλέζος και πως απουσίαζε  κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας απουσίαζε λόγω ασθενείας, αλλά  Παυλόπουλο δεν θα ψήφιζε με τίποτα γιαυτό και δεν έστειλε καν επιστολική ψήφο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΝ ΜΟΝΟ ΤΡΕΛΟ ΠΟΥ ΠΑΩ. ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...