Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Θα βάλουν τον Τσίπρα σε ομηρία μέσω Αβραμόπουλου;
Φοβερή πολιτική κίνηση από τον Γιουγκερ.
Ο πρόεδρος του ολλανδικού Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDA), Σιμπράντ βαν Χέρσμα Μπούμα ενημέρωσε χθες και τυπικά, κατά τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες, τον Αντώνη Σαμαρά ότι έδωσαν το πράσινο φως για την υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου ως προς την προεδρία της Δημοκρατίας στην χώρα μας, εφόσον τον επιλέξει ο κ. Τσίπρας. Ενήμερος ήταν και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Το πιο σημαντικό όμως είναι το παρασκήνιο που εκτυλίχθηκε στην προσπάθεια να κλειδώσει η υποψηφιότητα αυτή καθώς μέχρι τις προηγούμενες ημέρες υπήρχε αβεβαιότητα και ακούγονταν και άλλα ονόματα. 

Όπως λένε οι πληροφορίες του Press-gr λοιπόν για να κάμψει τις επιφυλάξεις ο κ. Αβραμόπουλος, τι έκανε; Είπε στον κ. Γιούνκερ και τους άλλους Ευρωπαίους, με τη μορφή υπόσχεσης, ότι αν η κυβέρνηση Τσίπρα αθετήσει τις δεσμεύσεις της, ο ίδιος δεν θα διστάσει να παραιτηθεί για να πέσει η κυβέρνηση και να γίνουν πάλι εκλογές...
Με αυτόν τον τρόπο δηλαδή δέχτηκε να αναλάβει θεματοφύλακας (ή ...επίτροπος) για λογαριασμό των Ευρωπαίων ώστε να είναι βέβαιοι ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα βγει "εκτός γραμμής". Από την άλλη πλευρά φαίνεται ότι και ο κ. Τσίπρας προτείνοντας τον για πρόεδρο της Δημοκρατίας δίνει εγγύηση στους εταίρους ότι θα είναι εντάξει απέναντί τους.
Προφανώς, αυτή η διάσταση είναι και η πιο βασική (πέρα από τα άλλα εσωτερικά πολιτικά παιχνίδια) όσον αφορά την επιλογή και τη στήριξη του μέχρι τώρα επιτρόπου...

 

O Αβραμόπουλος στήνει το δικό του ..κιμπούτς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...