Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

«ξεχασμένο το θέμα» ,ακόμη και από τον Άνθιμο.



Στη δύσκολη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους πιστωτές που βρίσκεται σε εξέλιξη αναφέρθηκε νωρίτερα σήμερα ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, μετά τη συνάντηση που είχε με την υφυπουργό Μακεδονίας - Θράκης, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.
Ο Μητροπολίτης Άνθιμος αναφέρθηκε στον τρόπο που διαχειρίζονται τα θέματα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, τους οποίους χαρακτήρισε «άτομα υψηλής διανοητικής ικανότητας».
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «είναι άτομα που πιστεύουν σε αυτό που προσπαθούν. Έχουν επιμονή, διαύγεια, παλεύουν και αγωνίζονται», ενώ δήλωσε αντίθετος με τη στάση που κράτησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος.

Και ενώ σύμπασα η Ελλάδα και η Ευρώπη ασχολείται με το κασκόλ του ΓιάΝη Βαρουφάκη και την κόκκινη γραμμή που έχει στα μετόπισθεν του γιακά του, συζητείται σήμερα στην αρμόδια Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων!
Δυστυχώς οι πληροφορίες μας, ζεστές καθώς έρχονται από το κέντρο των αποφάσεων στις Βρυξέλλες λένε οτι οι Σκοπιανοί έχουν καταφέρει να επιβάλλουν το όνομα Μακεδονία και όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες διάκεινται ευνοϊκά υπέρ της θέσης των Σκοπίων!

Το όνομα αυτό, που αποτέλεσε προ 25 ετών, την αιτία για να ξεσηκωθεί ο λαός μας και να βγει στους δρόμους και να διαδηλώσει για την Μακεδονία μας, σήμερα περνάει απαρατήρητο από το λαό μας και καθιερώνεται με ευρωπαϊκό ρεπόρτο στο οποίο αυτοί που θέλουν το όνομα.. Μακεδονία, ως επίσημη ονομασία των Σκοπίων, είναι δυστυχώς, η συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωπαίων!
Μόνον εμείς και η Κύπρος θα μειοψηφήσουμε, χωρίς να καταφέρουμε τίποτα, αφού η απόφαση έχει κριθεί!
Όπως βλέπουμε λοιπόν, εκμεταλλευόμενοι οι της ΕΕ τις μεγάλες οικονομικές εκκρεμότητες που έχουμε ως χώρα, περνούν ένα- ένα, τα εθνικά μας θέματα «αβρόχοις ποσίν» και χωρίς να το καταλάβει κανείς!

–Τί θα κάνει ο κ. Σαμαράς, για το θέμα αυτό, το οποίο πρό 22 ετών– το 1993– αποτέλεσε τη βάση για να προχωρήσει στη δημιουργία της Πολιτικής Άνοιξης;
–Αλλά και ο συγκυβερνών με τον ΣΥΡΙΖΑ, κ. Πάνος Καμμένος, ο οποίος έχει αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια μία ξεχωριστή ρητορεία για όλα τα εθνικά μας θέματα και ιδιαιτέρως για το Σκοπιανό, και μάλιστα μέχρι προ των τελευταίων εκλογών, ευρισκόμενος έξω από τον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης, μετά την θεία λειτουργία που παρακολούθησε και το πύρινο κήρυγμα του Ποιμενάρχου Θεσσαλονίκης Ανθίμου , ομνύετο οτι θα αγωνισθεί μέχρις εσχάτων, για να μείνει αλώβητο το όνομά Μακεδονία από την Σκοπιανή βουλιμία! Τί θα κάνουν τώρα όλοι αυτοί που άρχισαν να πέφτουν …οι τίτλοι τέλους;
Τίποτα!!
Δυστυχώς χάσαμε…….!!
Για μία ακόμη φορά τα κομματικά υπερίσχυσαν των εθνικών και η Ελλάδα βγαίνει τραυματισμένη!



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

αν πηραν πακετα απο ευρωπη ξεχασε το παπαδαριο.Οσο για τους πολιτικους ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΔΕΝΕΣ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...