Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Εάν δεν απαγορεύσει σε όποιον έχει, ακόμη και κλήση του Κ.Ο.Κ να είναι "παράγοντας", δεν υπάρχει λύση.Την επ' αόριστον αναβολή των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου ανακοίνωσε πριν από λίγες ώρες ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής μετά τα πρόσφατα φαινόμενα βίας στα γήπεδα της χώρας.
Τα περισσότερα από τα μέτρα που ανακοίνωσε (ηλεκτρονικό εισιτήριο, κάμερες, τουρνικέ) δήθεν εφαρμόζονται εδώ και χρόνια και φυσικά δεν έχουν αποδειχθεί αρκετά για να περιορίσουν το φαινόμενο το οποίο πλέον έχει επεκταθεί σε όλα τα αθλήματα και σε όλες τις κατηγορίες.
Όσο παράξενο κι αν μοιάζει σε κάποιους, η βία στα ελληνικά γήπεδα είναι απολύτως λογική συνέπεια αυτού του εκτρώματος που ονομάζεται «επαγγελματικό ποδόσφαιρο». Όσοι έχουν πάει έστω και μία φορά στη ζωή τους στο γήπεδο, καταλαβαίνουν απόλυτα τι εννοούμε  και είναι σε θέση να κατανοήσουν ότι με την παραπάνω άποψη δεν δικαιολογώ τη βία.

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο δρα μια εγκληματική οργάνωση η οποία αποφασίζει ποια ομάδα θα πάρει το πρωτάθλημα, ποιες ομάδες θα υποβιβαστούν, ποιοι διαιτητές θα οριστούν, ποιοι διαιτητές θα εξαφανιστούν και ποιοι παίκτες θα κληθούν στις εθνικές ομάδες. Για όλα αυτά υπάρχουν επίσημα στοιχεία, υπάρχουν συνομιλίες που έχουν καταγραφεί νόμιμα από την ΕΥΠ, υπάρχουν δίκες που εκκρεμούν.

Για όλα αυτά, ο κ. Κοντονής σήμερα δεν ανακοίνωσε τίποτα. Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι κι αυτό το ξέρει και ο πλέον ανυποψίαστος Έλληνας φίλαθλος.

Η διακοπή του πρωταθλήματος δεν λέει από μόνη της τίποτα, ίσα-ίσα που λίγο-πολύ βολεύει τους πάντες. Το «φταίνε όλοι» συνήθως καταλήγει στο «δεν φταίει κανείς». Ε λοιπόν όσο στενάχωρο κι αν είναι αυτό για αρκετούς Έλληνες, οι θύτες στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι συγκεκριμένοι και όσο παραμένουν ατιμώρητοι, η βία θα είναι πάντα εδώ.
Ο υφυπουργός αθλητισμού στη συνάντηση που θα έχει με τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Τοπολιάτη, τον πρόεδρο της Super League, Γιώργο Μποροβήλο και τον πρόεδρο της Football League, Σπύρο Καλογιάννη θα ανακοινώσει την απόφασή του για αναβολή κάθε αγωνιστικής δράσης για τρεις εβδομάδες, αλλά και μια σειρά από μέτρα για να καταπολεμηθούν τα φαινόμενα βίας.
Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί είναι αν η πρόταση του Σταύρου Κοντονή αφορά μόνο το ποδόσφαιρο, καθώς από χθες ακούγεται πως σκοπεύει να σταματήσει τα... πάντα, έχοντας στο μυαλό του και τα επεισόδια στον αγώνα βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ, αλλά και όσα έχουν γίνει κατά καιρούς σε μπάσκετ, χάντμπολ και πόλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...