Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Ψιτ υπουργέ … κατέβασε τα σάντουιτς από τον όγδοο στο υπόγειο.



Μην μας ξεφτιλίζετε άλλο ρε παλιοπούστηδες.

Αν έχεις αποστασιοποιηθεί από τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και έχεις αποδεχθεί ότι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει, θα βρεις το ρεπορτάζ  για τις συνθήκες των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα στο ξενoδοχείο Hilton μέχρι και διασκεδαστικό. Εάν δεν έχεις πρέπει να πάρεις φόρα και όποιον πάρει ο χάρος.

Αν πάλι όμως εξακολουθείς να ενδιαφέρεσαι για τις τύχες της χώρας, περιγραφές όπως οι παρακάτω θα σε σοκάρουν.  

Η μετακόμιση, της διαπραγμάτευσης από τα υπουργικά γραφεία στα δωμάτια ενός ξενοδοχείου είχε ως συνεπακόλουθο πολλά τραγελαφικά σκηνικά. Όπως το ότι δεν υπάρχει χώρος σταθερός χώρος διαπραγμάτευσης, αλλά οι υπουργοί ανεβοκατεβαίνουν σε ορόφους και αίθουσες ανάλογα με τις κρατήσεις που έχει το ξενοδοχείο. Έτσι, μπαίνοντας μέσα, ψάχνουν πού θα διαπραγματευτούν κάθε φορά, ενώ πριν λίγες εβδομάδες που το ξενοδοχείο ήταν overbooked, οι υπουργοί έτρεχαν σε υπόγεια αίθουσα δίπλα από την πισίνα, με έναν υπουργό μάλιστα να αστειεύεται εισερχόμενος λέγοντας γελώντας στους δημοσιογράφους «πάμε να κάνουμε σπα». Η διαπραγμάτευση γίνεται τη μία στον 8ο όροφο, την άλλη σε αίθουσα συνεδριάσεων στο ισόγειο, ενώ συχνά μεταφέρεται και στο καφέ του Χίλτον, όπου κάθονται οι υπουργοί πριν τους δεχτούν τα στελέχη της τρόικας.

-Δύσκολα είναι τα πράγματα και για  τους δημοσιογράφους που καλύπτουμε τη διαπραγμάτευση, αφού ξημεροβραδιαζόμαστε στους καναπέδες του λόμπι του ξενοδοχείου πίνοντας στη ζούλα νερό ή καφέ, καθώς τυπικά απαγορεύεται η κατανάλωση ποτών ή φαγητών στο χώρο. Δουλεύουμε από το κινητό μας, χωρίς υπολογιστή ή σταθερό τηλέφωνο, ούτε καν πρίζα για να φορτίσουμε τα κινητά μας, τη στιγμή που η διαπραγμάτευση μπορεί να διαρκέσει από νωρίς το πρωί έως τις 3 τη νύχτα. 

Όλα τα παραπάνω γιατί κατά τη ΣΥΡΙΖΑ αξιοπρέπεια και εθνική ανεξαρτησία, είναι καλύτερο ένας υπουργός να τρέχει να συναντά τεχνοκράτες στα μουλωχτά παρά να τους δέχεται θεσμικά στο γραφείο του.

 Όλο το ανατριχιαστικό ρεπορτάζ που αξίζει να το διαβάσετε είναι  στην Athens Voice.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τους βάζουν και σως για να …γλυστράει;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...