Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Oχι ρε γαμώτο…. Καταργούν τα πεντακοσάρικα.



Τέλος στην εκτύπωση των χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ, με απόφαση της ΕΚΤ. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΚΤ η έκδοση των συγκεκριμένων χαρτονομισμάτων σταματά με το σκεπτικό ότι μπορεί να διευκολύνει παράνομες δραστηριότητες.
Η έκδοση των 500ευρων θα διακοπεί γύρω από το τέλος του 2018, όταν πρόκειται να εισαχθούν στην αγορά τα νέα χαρτονομίσματα των 100 και 200 ευρώ.
Με γνώμονα το διεθνή ρόλο του ευρώ τα 500ευρα θα παραμείνουν νόμιμα και μπορούν συνεπώς να εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούνται ως μέσο πληρωμών και αποθήκευσης αξίας.
Το χαρτονόμισμα των 500 ευρώ, όπως όλα τα χαρτονομίσματα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΚΤ, θα διατηρεί πάντα την αξία του και μπορεί να ανταλλάσσεται στις εθνικές κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης για απεριόριστο χρονικό διάστημα.
Η κεντρική τράπεζα ανέφερε πως τα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ διατηρούν την ιδιότητα του νόμιμου χρήματος και την αξία τους.


 «Το χαρτονόμισμα των 500 ευρώ παραμένει νόμιμο χρήμα και ως εκ τούτου θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται ως μέσο πληρωμής και αποθήκευσης αξίας» σημειώνεται στην ανακοίνωση της τράπεζας.
«Το χαρτονόμισμα των 500 ευρώ, όπως και οι υπόλοιπες ονομαστικές αξίες των χαρτονομισμάτων σε ευρώ, θα διατηρεί πάντοτε την αξία του και θα μπορεί να ανταλλάσσεται από τις εθνικές κεντρικές τράπεζες στο ευρωσύστημα για απεριόριστο χρονικό διάστημα» διευκρινίζει η ΕΚΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...