Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016

Και επί Τσίπρα το μητσοτακέϊκο κυβερνά;Παρακολουθώντας τη χθεσινή (10/10/2016) ομιλία του Τσίπρα στη Βουλή, διαπιστώνεται εύκολα το μέγεθος της απύθμενης υποκρισίας και αμνησίας .
Ο κ. Τσίπρας φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχει επιλεκτική μνήμη για τα ζητήματα της διαπλοκής  ενώ θα όφειλε να είναι πιο προσεκτικός όταν διατείνεται ότι η κυβέρνησή του δεν κρατιέται από πουθενά, διότι τα γεγονότα τον διαψεύδουν.
Γνωρίζει αν κάποιος από τους υπουργούς του έχει κάνει συγκεκριμένο ρουσφέτι μέσω... φωτογραφικής διάταξης στον υπόδικο επιχειρηματία και αχυράνθρωπο του Μητσοτακέϊκου Λαυρέντη Λαυρεντιάδη ;
Αν δεν γνωρίζει, του το θυμίζουμε:
Με νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή ο υπουργός του  Χρήστος Σπίρτζης απαλλάχθηκε από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο η πρώην «Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων», την εταιρεία που μεταβίβασε στη σύζυγο του Κατερίνα ο υπόδικος Λαυρέντης Λαυρεντιάδης που είναι και κουμπάρα του πρώην πρέσβη των Η.Π.Α Σπέκχαρντ αφού βάφτισε τον εγγονό του. οι σχέσεις του Λαυρεντιάδη με τον αμερικανικό παράγοντα δεν εξαντλούνται στις σχέσεις του ούτε με τον Σπέκχαρντ ούτε με την Carlyle. Επισφραγίστηκαν λίγο πριν από το τέλος του 2009, με την επίσημη παρουσίαση της έδρας «Λαυρέντης Λαυρεντιάδης» στο think tank της Ουάσιγκτον Center for Strategic and International Studies. Λέγεται ότι κατά τις συζητήσεις για τα εγκαίνια της έδρας ο Λαυρεντιάδης παρέστη σε δείπνο από κοινού με δύο εκ των αστέρων που φιγουράρουν στο ΔΣ του CSIS, με τους πρώην συμβούλους ασφαλείας των ΗΠΑ, Ζμπίγκνιου Μπρζεζίνσκι και Χένρι Κίσινγκερ.
Κύριε σερίφη της διαπλοκής το νομοσχέδιο του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη με τον τίτλο «Κύρωση της Συµφωνίας Αεροπορικών Υπηρεσιών μεταξύ της Ελληνικής Δηµοκρατίας και της Κυβέρνησης της Νέας Ζηλανδίας και άλλες διατάξεις» το ξέρετε;

Δεν σας το είπαν οι σύμβουλοί σας στο Mέγαρο Μαξίμου;

Σας πληροφορούμε λοιπόν ότι με τροπολογία που ήδη έγινε νόμος (αφού το νομοσχέδιο ψηφίστηκε) προβλέπεται ότι από 1.1.2016 το φυσικό αέριο που παραλαμβάνεται από βιομηχανίες ή βιοτεχνίες και προορίζεται να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά ως πρώτη ύλη για την παραγωγή των προϊόντων τους, εξαιρουμένων των ενεργειακών προϊόντων, δεν φορολογείται.
Ποιον ευνοεί αυτή η διάταξη;
Μα βεβαίως την πρώην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων.
Την εταιρεία που είχε μετονομαστεί σε Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά (ELFE), όταν ο όμιλος των αχυράνθρωπων  Λαυρεντιάδη-Κυριακίδη που την έχει κοπανίσει στο εξωτερικό  την αγόρασαν από την Εθνική Τράπεζα.
Στη συνέχεια η εταιρεία μεταβιβάστηκε στη σύζυγο του πρώην υπόδικου, Κατερίνα Λαυρεντιάδη (για την περίπτωση της Proton Bank και άλλες υποθέσεις).
Η ΒΛΦ σήμερα φέρεται να ανήκει σε εταιρείες συμφερόντων του ιδίου επιχειρηματία.
Με την τροπολογία αυτή, η πρώην ΒΦΛ εξοικονομεί περίπου 9 εκατ. ευρώ!
Σε απλά ελληνικά: ο υπουργός σας, χάρισε στον Λαυρεντιάδη 9 εκατομμύρια ευρώ την ώρα που εσείς κύριε Τσίπρα από το βήμα της Βουλής τους βάζετε δήθεν στη φυλακή.
Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη τροπολογία είχε επιχειρηθεί να περάσει πάλι επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επί υπουργίας Νάντιας Βαλαβάνη και Παναγιώτη Λαφαζάνη αλλά απέτυχε καθώς ξεσηκώθηκαν οι βουλευτές και οι υπουργοί ζήτησαν συγγνώμη γιατί δεν είχαν συνειδητοποιήσει ποιους ακριβώς αφορά.
Τώρα πια φαίνεται πώς οι συνθήκες έχουν ωριμάσει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. μπορεί να δίνει κίνητρα σε επιχειρηματίες που καταχράστηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...