Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016

Ρε Eρντογάν …λάλησες;Με πολεμική υστερία παρουσιάζουν ορισμένα τουρκικά ΜΜΕ την τελευταία άσκηση των ελληνικών ψιλο-ενόπλων δυνάμεων που έγινε στο ανατολικό Αιγαίο, καλώντας την τουρκική κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε δυναμική στρατιωτική ενέργεια για να διώξει τους… Έλληνες «εισβολείς» από τα «τουρκικά» νησιά.
Με χαρακτηριστικές φωτογραφίες παρουσιάζουν τα περισσότερα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπως το Φαρμακονήσι το Γαιδουρονήσι κ.α, ότι ανήκουν βάσει διεθνών συνθηκών στην Τουρκία, ότι έχουν καταληφθεί παράνομα από τους Έλληνες, γεγονός που είναι αιτία πολέμου με την Τουρκία. Προβάλλουν φωτογραφίες που δείχνουν, όπως υποστηρίζουν, ότι έχουν καταληφθεί τα τουρκικά νησιά από τον ελληνικό στρατό και έχουν υψώσει ελληνικές σημαίες.
Επίσης οι αρχές της Τουρκίας καλούν την Αθήνα να μην πραγματοποιήσει τις σχεδιαζόμενες ασκήσεις στο Καστελόριζο, γιατί – όπως ισχυρίζονται – το νησί βρίσκεται στην τουρκική περιοχή έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο!
Συγκεκριμένα, με την ΝΟΤΑΜ Α4447/16 με την οποία αναφέρονται στην αντίστοιχη ελληνική Α2200/16, η οποία δεσμεύει περιοχή Δυτικά του Καστελόριζου λόγω διεξαγωγής άσκησης SAR το διήμερο 18-19 Οκτωβρίου, η Τουρκία ισχυρίζεται ότι  το Καστελόριζο (MEIS στην τουρκική, όπως αναφέρεται) είναι αποστρατικοποιημένη περιοχή και δεν θα πρέπει να περιλαμβάνεται στις ασκήσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Επιπλέον, η Άγκυρα εξέδωσε την Τρίτη και την ΝΟΤΑΜ Α4455/16 με την οποία ισχυρίζεται ότι η περιοχή στην οποία θα εκτελέσουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις την άσκηση SAR (18-19/10) ανήκει στην τουρκική περιοχή Έρευνας-Διάσωσης, καλώντας ως εκ τούτου τις ελληνικές αρχές να συνεργαστούν με τις τουρκικές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...