Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Ιστορικό ρεκόρ… ψύχους στην Κρήτη!



Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό στο Οροπέδιο Λασιθίου το θερμόμετρο δείχνει – 14 , θερμοκρασία που καταγράφει ιστορικό ρεκόρ ψύχους για την Κρήτη, ενώ αντίστοιχη είναι η κατάσταση και σε άλλες ορεινές περιοχές με τον υδράργυρο να πέφτει ακόμα και 10 βαθμούς υπό το μηδέν.
Χαμηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στα Ανώγεια, καθώς επίσης στην Αγία Βαρβάρα, στο Αρκαλοχώρι, στην Επισκοπή Πεδιάδος και άλλες περιοχές.
Σε … παγοδρόμιο έχει μετατραπεί το οδικό δίκτυο σε όλη την ενδοχώρα του νησιού, καθώς τη χιονόπτωση των τελευταίων ωρών, διαδέχτηκε ο παγετός με τα προβλήματα της κακοκαιρίας να συνεχίζονται σε αρκετές περιοχές. Την ίδια ώρα πυρετωδώς εργάζονται τα συνεργεία των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας, ενώ επί ποδός βρίσκονται δυνάμεις της αστυνομίας, του ΕΚΑΒ και της πυροσβεστικής σε μια προσπάθεια το νησί να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς.
Εξ αιτίας του παγετού που καθιστά σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και επικίνδυνη την πρόσβαση και τις μετακινήσεις αρκετά είναι τα χωριά της ενδοχώρας του νησιού που έχουν αποκλειστεί με τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας να δίνουν μάχη για να ανοίξουν οι δρόμοι και να αποκατασταθεί η κυκλοφορία.








2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα μας παει ετσι καμμια εικοσσαρια μερες πιστευω, οσο δεν ριχνει μια δυνατη βροχη να καταπεσει ολο αυτο το τεραστιο συννεφο που εχει απλωσει σε ολο το βορρειο ημισφαιριο, εστω μια πολυ ισχυρη χιονοπτωση, δεν προκειται να ζεστανει ο καιρος.
Ειναι δυο μετωπα, ενα που πιανει Ιταλια Ελλαδα Τουρκια Βουλγαρια Αλβανια και περιστρεφεται αριστεροστροφα εδω και τεσσερις μερες, και το αλλο μετωπο πιανει απο Ισπανια Γαλλια Τσεχια Ρωσσια και βορρειοτερα και καθως περιστρεφεται και αυτο αριστεροστροφα, τροφοδοτει την Ιταλια συνεχως με νεα στρωμματα νεφων και ο ιδιος κυκλος επαναλαμβανεται.
Το παρακολουθω συνεχεια στο meteoearth

Ανώνυμος είπε...

Τόσο ΠΑΣΟΚ που έχουν ψηφίσει, δεν καθαρίζουν με τίποτε

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...