Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2017

Θα γεμίσουμε… “τρελά φορτηγά” ;Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν -τρεις γυναίκες κι ένας άνδρας ηλικίας γύρω στα 20 όλοι τους- ενώ οι αρχές εξουδετέρωσαν τον οδηγό του φορτηγού.
Το παρμπρίζ του φορτηγού ήταν διάτρητο από σφαίρες όταν έφθασαν δεκάδες διασώστες και αστυνομικοί στην περιοχή κι απέκλεισαν την περιοχή από τους 15 τραυματίες, ο ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και τέσσερις σε σοβαρή.
Ισραηλινά ΜΜΕ κάνουν λόγο για τρομοκρατική επίθεση. Ο δράστης είναι Παλαιστίνιος και κατάγεται απ' τη γειτονική συνοικία Τζαμπέλ Μουμπαμπέρ της ανατολικής Ιερουσαλήμ, όπως μετέδωσε η τηλεόραση.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο οδηγός ήταν υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους.
«Γνωρίζουμε την ταυτότητα του δράστη, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις είναι υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους. ΄Εχουμε αποκλείσει την Τζαμπέλ Μουκαμπάρ, τη συνοικία απ΄όπου προέρχεται και πραγματοποιούμε και άλλες ενέργειες στις οποίες δεν θα αναφερθώ λεπτομερώς», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Νετανιάχου.
Η παλαιστινιακή ισλαμική οργάνωση Χαμάς στη Γάζα χαιρέτισε τη σημερινή επίθεση, την πιο φονική παλαιστινιακή επίθεση στην Ιερουσαλήμ εδώ και μήνες, η οποία είχε στόχο δόκιμους στρατιώτες που αποβιβάζονταν από λεωφορείο που τους είχε μεταφέρει στον πεζόδρομο Αρμόν Χανατζίβ, έναν δημοφιλή πέτρινο πεζόδρομο κατά μήκος του οποίου υπάρχει γρασίδι και ο οποίος έχει πανοραμική θέα στην Παλαιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.
Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι μία από τις κυριότερες αιτίες βίας είναι η υποκίνηση από πλευράς της παλαιστινιακής ηγεσίας με νεαρούς άνδρες να ενθαρρύνονται να επιτίθενται εναντίον ισραηλινών στρατιωτών και πολιτών.
Η Παλαιστινιακή Αρχή αρνείται την κατηγορία και ισχυρίζεται ότι οι δράστες πραγματοποίησαν τις επιθέσεις τους εξαιτίας της απόγνωσης για την ισραηλινή κατοχή εδαφών που οι Παλαιστίνιοι διεκδικούν ως κράτος τους στις ειρηνευτικές συνομιλίες, οι οποίες ωστόσο έχουν παγώσει από το 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...