Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017

Πρωτοχρονιάτικος μποναμάς στον Ερντογαν από τον ISIS.



Σε κατάσταση πολέμου έχει τεθεί, για μία ακόμη φορά, η Τουρκία, καθώς το χτύπημα σε νυχτερινό κέντρο Reina, της Κωνσταντινούπολης κατά τη διάρκεια των εορτασμών για το νέο έτος, βύθισε στο πένθος τη χώρα και προκάλεσε συναγερμό σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και μεγάλες πόλεις.
Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους 39, ενώ τουλάχιστον 69 άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, πολλά εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση.
Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές έχουν αναγνωριστεί 21 και οι 15 ή 16 απ’ αυτούς είναι ξένοι, ενώ ο δράστης της επίθεσης εξακολουθεί να διαφεύγει, όπως δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.
Ο ή οι ένοπλοι δράστες ήταν ντυμένοι με στολή Άγιου Βασίλη. Αρχικά πυροβόλησαν έναν αστυνομικό και έναν πολίτη πριν εισέλθουν στην ντισκοτέκ, στη συνοικία Ορτακιόι της Κωνσταντινούπολης και ανοίξουν πυρ αδιακρίτως. Μέσα στη ντισκοτέκ Reina την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν 700 ως 800 άνθρωποι, όπως μετέδωσαν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα. Κάποιοι από αυτούς πήδησαν στον Βόσπορο για να σωθούν από τα πυρά του ενόπλου, ενώ γενικά επικράτησε μεγάλος πανικός.
Λίγες ώρες μετά το μακελειό στο κλαμπ Reina, νέα επίθεση σημειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη.
Αυτή τη φορά, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, σε τζαμί, με τουλάχιστον δύο τραυματίες από επίθεση με πυροβολισμούς. Κατά τις ίδιες πηγές, το συμβάν σημειώθηκε στα βόρεια της ευρωπαϊκής πλευράς της Κωνσταντινούπολης.
Ο δράστης πυροβόλησε με ένα κυνηγετικό όπλο, με την αστυνομία να εξετάζει το οπτικοακουστικό υλικό από κοντινές κάμερες ούτως ώστε να καταφέρουν να τον συλλάβουν.
Η αιτία της επίθεσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν έχει γίνει γνωστή, ωστόσο φαίνεται πως δεν αφορά πολιτικά κίνητρα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο ένοπλος άνοιξε πυρ κατά του κόσμου που βρέθηκε στο τζαμί για να προσευχηθεί.
Όσοι γνωρίζουν την Τουρκία λένε πως το χτύπημα στο νυχτερινό κλαμπ Reina της Πόλης έχει μια διαφορά με τα υπόλοιπα 14 χτυπήματα που έγιναν στην Τουρκία το 2016. Αυτή τη φορά στόχος ήταν οι γόνοι της τουρκικής ελίτ! Οι απόγονοι των ευκατάστατων Τούρκων.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είσαι από τους πρώτους που δηλώνουν ότι είναι του isis και έπεσες μέσα. Από που στο διάολο έχεις πληροφορίες

Ixnos είπε...

Άμα παρακολουθείς σφαιρικά τα τεκταινόμενα και έχεις στοιχειώδεις γνώσεις πολιτικής, δεν χρειάζεσαι πληροφοριοδότες. Απλά… διορατικότητα. Πότε πέφτεις μέσα, πότε έξω. Υπάρχει τόσο μεγάλη διαστροφή στους αποφασίζοντες, που είναι πολύ δύσκολο να μπεις στο μυαλό τους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...