Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Οι Βενιζέλος Σαμαράς και Στουρνάρας του….2564 θα... βγάλουν το..τελικό πόρισμα.



Σε 5,5 αιώνες θα ολοκληρωθούν οι έλεγχοι για τα εμβάσματα . Σε δύο χρόνια ελέχθησαν μόλις 44 περιπτώσεις από τις 24.710!

Πρόκειται για χρήματα που έβγαλαν στο εξωτερικό 54.000 άνθρωποι (ακόμα και υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών) την τριετία 2009-2011 και περίπου οι μισοί από αυτούς δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την προέλευση αυτών των χρημάτων.
Την ώρα που κάποιοι φορολογούμενοι αντιμετωπίζουν το πνεύμα και το γράμμα του νόμου, και τις ηλεκτρονικές κατασχέσεις λογαριασμών, για ασήμαντες φορολογικές παραβάσεις και μικροοφειλές προς το Δημόσιο, οι μεγαλόσχημοι που φυγάδευσαν στο εξωτερικό αφορολόγητα κεφάλαια, τυγχάνουν ασυλίας,. Εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια οι συγκεκριμένες υποθέσεις βρίσκονται στα συρτάρια των ελεγκτικών οργάνων του υπουργείου Οικονομικών, καθώς από τις 24.710 περιπτώσεις, οι οποίες χρήζουν έρευνας ελέγχθηκαν μόλις 44!
Από τις υποθέσεις αυτές, οι οποίες επελέγησαν με τις νέες μεθόδους ανάλυσης κινδύνου που χρησιμοποιούν οι ελεγκτικές υπηρεσίες, διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 12 περιπτώσεις.
Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών, οι 12 κεφαλαιούχοι από τους 44 που ελέγχθηκαν μέσα σε ένα μήνα, δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν τα εμβάσματα που έστειλαν στο εξωτερικό.
Αυτοί αναγκάστηκαν να καταθέσουν αναδρομικές δηλώσεις για εισοδήματα που έκρυβαν τα προηγούμενα χρόνια. Στους φορολογούμενους αυτούς βεβαιώθηκαν πρόστιμα και φόροι ύψους 7,2 εκατ. ευρώ.
Από τα ποσό αυτό εισπράχθηκαν ή κατασχέθηκαν απευθείας από την εφορία περίπου 2 εκατ. ευρώ.
Με το ρυθμό που προχώρησε ο έλεγχος την τελευταία διετία, θα απαιτούνταν τουλάχιστον μισή χιλιετία (ή 5,5 αιώνες) για να ελεγχθούν όλες οι υποθέσεις.
Οι άλλες λίστες
Από τις άλλες λίστες, η λίστα Λιχτενστάιν έχει τεθεί στο αρχείο, η λίστα Λαγκάρντ είναι στο ΣΔΟΕ, ενώ υπό έρευνα είναι οι 200 περιπτώσεις σκαφών στην Ολλανδία.
Το υπουργείο Οικονομικών σχεδίαζε να μεταφέρει τους ελέγχους των υποθέσεων μεγάλης φοροδιαφυγής από το ΣΔΟΕ στις εφορίες με πρόσχημα την παραγραφή τους στο τέλος του έτους.
Όμως, αναγκάστηκε να πάρει πίσω την απόφαση καταθέτοντας τροπολογία που παρατείνει κατά δύο χρόνια όλες τις υποθέσεις που αφορούν στοιχεία από το εξωτερικό με ενδείξεις φοροδιαφυγής.

www.bankingnews.gr


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ixnos ειναι και ο ροσονης στην λιστα Λαγκαρντ.Τη λιστα που εκρυβε το κοπροσκυλο ο παπακωνσταντινου και ειχε καταπιει το βοιδομουσχαρο ο μπενιτο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...