Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Στουρνάρας: Αν μειώσουμε τον ΕΦΚ στα καύσιμα, κάποιοι θα θερμαίνουν τις ….πισίνες τους!



Είπε ότι υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα 200 εκατ. ευρώ από το επίδομα θέρμανσης και κάλεσε τους δικαιούχους να τα χρησιμοποιήσουν, για να τα κατασχέσουν αμέσως οι τραπεζίτες . Ο… Μανιάτης το έριξε στο… σταμάτησε του ρολογιού τους δείκτες :  προληπτικά το δωρεάν ρεύμα στο Κοινωνικό Τιμολόγιο, όταν ο καιρός ευνοεί την αιθαλομίλχη  . Το πώς θα γίνει θα το δούμε στο μέλλον .Το πολύ-πολύ να βγω εγώ να κάνω καταμέτρηση στα ρολόγια. .Άδωνις: Όσοι ζητούν μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, ευνοούν τους λαθρεμπόρους πετρελαίου και αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε. Είναι αποκλειστικά δικό μας προνόμιο, η φιλία τους.

Στην χριστουγεννιάτικη συνέντευξη  υπουργός γερμανικής υποτέλειας Στουρνάρας, υπογράμμισε ότι η εξίσωση του ΕΦΚ στα καύσιμα είναι ένα απολύτως αποτελεσματικό μέτρο για τους ..υπέργηρους και φτωχούς  , συνιστά «ασπίδα» στο λαθρεμπόριο πετρελαίου, από μη φίλους και γι’ αυτό δεν μπορεί να υπάρξει άρση του μέτρου αυτού.
«αναγνωρίζουμε το πρόβλημα, αλλά η θεραπεία δεν είναι η μείωση της τιμής», διότι, όπως εξήγησε, «έτσι ανοίγουμε ένα παράθυρο στο λαθρεμπόριο καυσίμων και δίνουμε σε όλους ανεξαιρέτως το επίδομα θέρμανσης, ακόμη και, στην ακραία περίπτωση, για θέρμανση πισίνας. Εμείς θέλουμε να λέμε ότι θα….επιδοτήσουμε τους φτωχότερους».

Βάσει των στοιχείων του υπουργείου, υπήρξε  μείωση στην κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης κατά 68%-70% μεταξύ 2012 και 2013, και ο Στουρνάρας δεν απέκλεισε τη λήψη οικονομικών αντικινήτρων στη χρήση ξυλείας για τα τζάκια.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε, εξάλλου, ότι η εξίσωση των φόρων σε πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης δεν ήταν απαίτηση της τρόικας, αλλά αίτημα πολλών κυβερνήσεων, το οποίο κανείς δεν τόλμησε να κάνει πράξη.

Όσον αφορά στο κόστος για την παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού κατά τις ημέρες της αιθαλομίχλης, αυτό, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, θα καλυφθεί από το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού.

Από την πλευρά του, ο κ. Μανιάτης ξεκαθάρισε ότι υπάρχει η δυνατότητα για την προληπτική ενεργοποίηση διατάξεων, που επιτρέπουν τη χορήγηση δωρεάν ρεύματος στους πολίτες που κάνουν χρήση του κοινωνικού τιμολογίου, όταν οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την αιθαλομίχλη.

Η ευθύνη για την ειδοποίηση της ΔΕΗ, προκειμένου να μην χρεώνει τους καταναλωτές-χρήστες του κοινωνικού τιμολογίου, τις ημέρες που η συγκέντρωση των αιωρούμενων μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα ξεπερνά τα επιτρεπτά όρια, ανήκει στους κατά τόπους περιφερειάρχες, όπως εξήγησε ο υπουργός Περιβάλλοντος.

Ο υπουργός κάλεσε τους πολίτες να στραφούν στην καθαρή ενέργεια και τόνισε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης. Ακόμη, τόνισε ότι 2.000.000 άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα μπορούν να επωφεληθούν της δωρεάν παροχής ρεύματος, τις ημέρες που είναι έντονο το φαινόμενο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.












«Θάλαμος αερίων» τα σπίτια με τζάκι προειδοποιούν οι επιστήμονες .

Αυτό δεν θέλει ο ….ναζιστής Σαμαράς;  Να ακούει η Μέρκελ …θάλαμος αερίων η Ελλάδα, και να αγαλλιάζετε η ψυχή της…. Τις θυμίζει παλιές Γερμανικές δόξες.


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Την ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΥΝΕΧΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ δεν την έβαλες στη δημοσκόπηση ούτε το κίνημα δεν πληρώνω. Στο έγραψα και στο chat. Στο έχω πει και παλιότερα. Φαίνεται ότι είναι μεγάλα τα κονέ με τον Καρατζαφέρη και την ΧΑ και η ΚΟΙΝΩΝΙΑ είναι ένα κόμμα που ενοχλεί πολύ διότι δεν ψήφισε μνημόνια όπως το ΛΑΟΣ, δεν είχε τζάμπα διαφήμιση-δυσφήμιση όπως η Χρυσή Αυγή σε όλα τα νυχτερινά δελτία κάθε βράδυ. Είναι ξεκάθαρη στην έξοδο από το ευρώ και την ευρωπαική ένωση σε αντίθεση με τα αποκόμματα της δεξιάς όπως ΑΝΕΛ, ΝΕΑ ΜΕΡΑ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΗΣΗ που τους καλοαρέσει ακόμα η Ευρώπη που μας πατάει στο λαιμό. Δεν προσκαλείτε από κανένα δελτίο ούτε καν πρωινάδικό όπως πχ ο Καζάκης του ΕΠΑΜ στον Αυτία, Παπαδάκη, Τσαπανίδου κλπ. Δεν πρέπει να ξέρει κανείς ότι υπάρχει αυτό το κόμμα που αποκυρήσσει την μασονία και κάθε μορφή αποκρυφισμού για να εγγραφή κάποιος μέλος του. Δεν πρέπει να ξέρει κανείς ότι αυτό το κόμμα έχει πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ της συνεργασίας με την Ρωσία σε όλα τα επίπεδα. Δεν πρέπει να ξέρει κανείς ότι αυτό το κόμμα βασίζεται στην Ελληνορθόδοξη παράδοση και δεν είναι κόπια κάποιου κόμματος του εξωτερικού. Το κίνημα δεν πληρώνω είναι άλλο ένα κόμμα που κάνει προσπάθειες να βοηθήσει τους συμπολίτες μας που έχουν οικονομικά προβλήματα λόγω της κρίσης και έχει μια διαρκή ακτιβιστική δράση (πχ ελευθερη προσβαση από διόδια , επανασύνδεση ρεύματος σε άτομα με προβλάματα επιβίωσης). Στις 2 εκλογικές αναμετρήσεις που συμμετείχε Μαιο και Ιούνιο του 2012 πήρε αξιόλογο ποσοστό για πρωτοεμφανιζόμενο κόμμα με σχεδόν μηδαμινή διαφήμιση.Αυτά τα κόμματα είναι ο κίνδυνος του συστήματος γι αυτό είναι αποκλεισμένα από οποιουδήποτε τύπου μέσω ενημέρωσης( τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια, εφημερίδες ακόμα και από τα περισσότερα site του ιντερνετ που είναι του πατριωτικού χώρου.

Ixnos είπε...

Δεν χωρούσαν άλλα ονόματα κύριε .Έχετε δει πολλές τόσο …πλουραλιστικές δημοσκοπήσεις ; μην μας κάνετε τώρα και μομφή για προκατάληψη. Είπαμε ότι για εμάς όλοι είναι ίδιοι.

Ανώνυμος είπε...

26 Δεκεμβρίου 2013 - 12:05 π.μ.

ο ηλιαδης μπορει να κανει αντισταση;

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα είναι πλουραλιστική δημοσκόπηση και έχεις πλουραλιστική ειδησιογραφία γι αυτό και το επισκέπτομαι. Είναι πολύ θετικό που ενημερώνετε ο κόσμος και για την ύπαρξη μικρότερων κομμάτων εκτός από αυτών που προβάλει η τηλεόραση.
Όσο για τον φίλο που αναρωτιέται αν ο Ηλιάδης μπορεί να κάνει αντίσταση, θα του απαντήσω ότι δεν ξέρω με βεβαιότητα αλλά και οι άλλοι που κάνουν αντίσταση έχουν κάνει πολλά λάθη. Θα ήθελα λοιπόν να μου πεις τα λάθη του Ηλιάδη μιας και τον ξέρεις και αυτόν και το κόμμα. Πρόσεξε, δεν λέω ότι έχω δίκιο εγώ και εσύ άδικο, μπορεί να έχεις εσύ δίκιο. Αυτό που λέω είναι ότι δεν έχει κάνει λάθη μέχρι τώρα, τουλάχιστον απ ότι νομίζω. Αρά στην ερώτηση σου η απάντηση είναι ότι τουλάχιστον έχει δείξει θετικά δείγματα αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα ιδιαίτερο. Και ο Καρατζαφέρης θετικότητα δείγματα είχε δείξει αλλά στήριξε την μνημονιακή κυβέρνηση του Παπαδήμου, τον πρότεινε κιόλας, και συνεργάστηκε με αυτούς που κατηγορούσε ως κλέφτες.

Ανώνυμος είπε...

26 Δεκεμβρίου 2013 - 11:08 π.μ.

..δεν ειπα οτι εκανε λαθη ο ηλιαδης.απλως ρωτησα κατι.μου απαντησες κατα πως νομιζεις.θα προσθεσω οτι εαν το κομμα ΄κοινωνια΄ κανει πως αγγιζει το "ονειρο" της εισοδου στη βουλη τοτε θα φανει εαν και κατα ποσο μπορει να αντισταθει στους δρακοντες..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...