Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Γιατί δεν της λέει κάποιος πως, όποιος έχει σπίτι στην Ελλάδα ….την έβαψε.Πας καλά κυρά μου; Μια ζωή θα πληρώνεις, και συνεχεία χρεωμένη θα είσαι. Kοπάνα την από την ζουγκλα, όσο είναι καιρός
Εκτενές ρεπορτάζ στην κατάσταση που επικρατεί στον καταυλισμό της Ειδομένης παρουσιάζει ο βρετανικός Guardian, καθώς η Ελλάδα υλοποιεί το σχέδιο εκκένωσης της περιοχής από τους πρόσφυγες.
Από τη μία είναι οι άνθρωποι που δέχονται να αποχωρήσουν και να περιμένουν να αποφασιστεί σε κάποια γραφεία το μέλλον τους και από την άλλη είναι εκείνοι που επιμένουν, έχουν υψηλό κίνητρο και σκοπεύουν να το εξαντλήσουν, ώστε να συνεχίσουν το ταξίδι τους και να φτάσουν στον προορισμό τους.
Η 40χρονη Φατιμά Αχμέντ από το Ιράκ, μιλά στον Guardian και μέσα από τα λόγια της αναδεικνύεται όλη αυτή η αντιφατικότητα μίας εξαιρετικά πολύπλοκης κατάστασης. Η Φατιμά έχει τα τρία από τα τέσσερα παιδιά της μαζί, καθώς η 13χρονη κόρη της βρίσκεται στη Γερμανία και την περιμένει, ενώ εκείνη είναι εγκλωβισμένη στα ελληνοσκοπιανά σύνορα.
Αναφερόμενη στις μετακινήσεις των προσφύγων με τα πούλμαν σε κέντρα φιλοξενίας, αποκαλύπτει μία πτυχή που ενδεχομένως να μην έχουν υπολογίσει εκείνοι που λαμβάνουν τις αποφάσεις. «Δέχονται να μετακινηθούν εκείνοι που δεν έχουν ελπίδα και χρήματα. Εγώ, όμως, έχω ελπίδα.
Ίσως κάτι καλύτερο να συμβεί αύριο, ίσως σήμερα, ανά πάσα στιγμή» και συμπληρώνει: «Θα δεχόμουν να αποχωρήσω, αν η ελληνική κυβέρνηση μας πρόσφερε ένα απλό σπίτι, για να μπορέσουμε να μείνουμε», δίνοντας μία άλλη, εντελώς διαφορετική διάσταση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...